Eventyr med bobil gjennom 3 stater

ayers rock 01Ayers Rock, også kjent som Uluru, er et av Australias mest kjente landemerker. Foto: Tourism NT

Dette reiseforslaget tar deg fra nord til sør gjennom delstatene Northern Territory, South Australia og Victoria i bobil. I løpet av reisen er det mulig å besøke ikoner som Darwin, Kakadu nasjonalpark, Ayers Rock, Melbourne, Yarra Valley, Phillip Island, Great Ocean Road samt Barossa Valley og Adelaide.

Fra Oslo flyr dere via Dubai og Singapore til Darwin, som er hovedstaden i Northern Territory. Der tilbringer dere en natt på hotell, før dere henter ut bobilen som blir deres hjem de neste 20 dagene.

120887-2Kakadu National Park. Foto: Johan Lolos

Vi anbefaler å kjøre innom Kakadu National Park for å se de enorme våtmarkene og fjellformasjonene med aboriginske klippemalerier. Derfra fortsetter dere sørover via Katherine, hvor vi anbefaler en båt- eller kajakktur på elven i Katherine Gorge, gjennom det mektige juvet som Kathrine er så kjent for.

Fortsett deretter sørover mot Alice Springs, og stopp underveis på de små tettstedene som ofte ikke har mer enn et titalls innbyggere. En svipptur innom Alice Spings anbefales, før dere kjører videre til Ayers Rock der dere tar kjempemonolitten Uluru i nærmere øyesyn. Ta også en gåtur blant steinformasjonene Kata Tjuta som ikke ligger langt unna.

24237Bunyeroo Valley i Flinders Ranges. Foto: Julie Fletcher

Fra Ayers Rock fortsetter dere videre sør og krysser over til delstaten South Australia. Dere passerer minebyen Coober Pedy, der mange av husene er bygget under bakken for å få naturlig nedkjøling fra ørkenheten. Har dere tid kan dere svippe innom nasjonalparken Flinders Ranges før dere ruller inn i de enorme vinområdene nord for Adelaide. Ta gjerne noen dager i ro for å smake på de ulike vinene og den gode maten, for eksempel i Barossa.

Etter en liten tur innom Adelaide fortsetter dere østover inn i den siste delstaten på turen – Victoria. Vi anbefaler å ta en dag eller to i Grampians National Park, som er et område med fine vandreruter, utkikkspunkt og dyreliv.

visionsofvictoria1374399 833De 12 Apostlene langs Great Ocean Road. Foto: Mark Watson

Deretter står den berømte kjørestrekningen Great Ocean Road for tur. Legg inn hyppige stopp underveis, og ta gjerne noen overnattinger i et par av de mindre småbyene langs kysten. Har dere fortsatt tid til gode kan dere svippe innom Philip Island før dere avslutter reisen med noen siste dager i vinområdet Yarra Valley, som ligger en times tid nord for Melbourne.  Bobilen leveres tilbake den siste dagen i Melbourne, og deretter flyr hjem igjen til Norge via Dubai. 


Reisefakta

Pris per person når to reiser sammen: fra 30.000 kr
Pris per person når fire reiser sammen: fra 24.000 kr

Prisen inkluderer:

  • Fly til Australia t/r
  • 1 natt på hotell i Darwin
  • 20 dager bobil fra Darwin til Melbourne, via Adelaide, inkl. forsikringer

Reisen kan utvides.

Kontakt oss for mer informasjon og bestilling »

Turkode: 50504

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser