Båt og cruise

Skal man oppleve Australia bør man også få med seg en eller flere båtturer, enten det bare er en dagstur eller man velger et lengre cruise.

captain

For de fleste er et cruise kombinert med sol og badeliv på the Great Barrier Reef det mest naturlige valget, men for de som vil oppleve noe utenom det vanlige kan vi tilby cruise og båtturer både i og rundt Sydney havn og på den mektige Murray River i South Australia. Flere av cruisene er med større eller mindre seilskip, og det er en flott opplevelse som vi absolutt anbefaler!

Cruise i Australia er noe annet enn det man for eksempel forbinder med cruise i Karibien eller Middelhavet. Her er atmosfæren mer avslappet, båtene er mye mindre, man går barfot om man vil og mannskapet er fantastiske representanter for den australske vennligheten.

Ved å klikke på linkene nedenfor finner du reiserute og priseksempler.

Kontakt oss for forslag og pristilbud.

Sydney Harbour Luxury Sailing

Seiling i Sydney HarbourOpplev Sydneys skjønnhet og det vakre havneområdet ombord på en yacht. Turen starter fra Darling Harbour og går under den berømte Sydney Harbour Bridge til Sydney Opera House. Deretter fortsetter du i retning av Sydneys mange vakre bukter og havner. Med kamera i hånden, vil du kunne ta de beste bildene av Sydneys mest kjente attraksjoner.

Turen varer i fem timer og gruppen er liten – med maks 8 personer. Lunsj er inkludert.

 

Prisklasse: priskategori 3

Quicksilver Outer Barrier Reef

Besøk Great Barrier ReefGreat Barrier Reef er et yndet mål for de fleste som besøker Australia og Queensland, og man trenger ikke en gang bli våt for å betrakte livet under vann. Mange velger å betrakte det fantastiske korallrevet trygt plassert ombord i en båt med glassbunn. Vi anbefaler alle å få med seg dette underverket, om det så bare er på en dagstur.

Prisklasse: priskategori 3

Coral Expeditions

Se Great Barrier Reef med Coral Princess CruisesCoral Expeditions har spesialisert seg på cruise med mindre skip, og de har et par skip med ulike cruise på Great Barrier Reef. Det en en uformell atmosfære om bord med bl.a. en "open bridge policy" som betyr at passasjerene stort sett alltid er velkommen til å ta en tur og hilse på offiserene på broa.

Prisklasse: priskategori 5

Pro Dive

Dykk på Great Barrier Reef3 dager

Great Barrier Reef er kjent som verdens åttende underverk og den eneste levende organismen på jorden som kan sees fra verdensrommet. Her finnes mer 1.500 fiskearter i de mest utrolige farger, og 350 ulike typer koraller. Vanntemperaturen ligger på mellom 22 og 30 grader året rundt, og det er derfor behagelig å oppholde seg i vannet selv over lengre tid. Ikke rart dette er et yndet mål for snorklere og dykkere!

Prisklasse: priskategori 5

Murray River Cruises

Murray River cruiseMurray River er for Australia hva Nilen er for Egypt – et stort og omfattende elvesystem som har vært med på å skape fortiden, nåtiden og vil fortsatt bestå som et nasjonalt symbol også i fremtiden. Et elvecruise er den beste måten å oppleve elven og en bit av den fascinerende og vakre Australske outback’en.

Prisklasse: priskategori 5

Ocean Spirit Cruises

silverswift sid 38Ocean Spirit har operert turer til det store barriererevet i mer enn 20 år. Med sin lange erfaring og sitt gode utvalg i dagsturer, er dette noe vi gjerne anbefaler alle som besøker Cairns området.

Selskapet har flere seilbåtkatamaraner som går fra Cairns til ulike deler av revet. Man starter om morgenen og er tilbake ut på ettermiddagen. Båtene holder høy standard og man kan velge mellom å sitte inne eller nyte solen ute på dekk på vei ut til eller tilbake fra revet.

Prisklasse: priskategori 2

Sailaway til Low Isles

Bli med Sailaway til Low IslesSailaway er en seilbåt katamaran som tar max 33 passasjerer, og som trygt kan sies å være en av de fineste båtene som opererer på revet fra Port Douglas. Dette er en strålende opplevelse som står til 5 stjerner. På deres dagstur seiler man fra Port Douglas ut til øygruppen Low Isles, som blant annet består av en liten koralløy. Snorklingen her er fantastisk blant fisker og koraller i alle regnbuens farger. Er man riktig heldig får man øye på en skilpadde som svømmer rundt på revet.

Prisklasse: priskategori 2

Ocean Free & Ocean Freedom

ocean freedomEn dagstur til Great Barrier Reef er et «must» når man besøker Cairns området. Ocean Free og Ocean Freedom går begge ut fra Cairns og gir deg en opplevelsesrik dag i det som er en av Australias største attraksjoner.

Prisklasse: priskategori 1

Cruise i Sydney Harbour

Cruise i Sydney Harbour anbefalesSydney har kanskje den vakreste havnen i verden og ingen tur hit er komplett uten et cruise - enten man velger et par timers rundtur eller setter av en hel helg. Legg bak deg storbyens trafikkstøy og travle gater, og opplev Sydney fra sjøsiden. Vi tilbyr en rekke ulike cruise, noen med lunsj eller middag inkludert.

Prisklasse:  priskategori 1

Whale Watch Cruise

hval cruise i sydneyHar du drømt om å se hval og delfiner på nært hold? Benytt anledningen når du besøker Sydney!

Knølhval og sydkapere passerer Sydney på vei til og fra de tropiske områdene i nord hvor de kalver. På denne 3-timers båtturen, kan du med hjelp fra et kunnskapsrikt mannskap se disse flotte dyrene i sitt naturlige miljø. I visse perioder kan man også se delfiner og albatrosser. Husk varme klær og kamera!

Periode: mai til november.

Prisklasse: priskategori 1

Orion Expedition Cruises

orion s 0910 netter i Northern Territory

Orion Expeditions Cruises tar deg med på en uforglemmelig reise i et av de mest spektakulære områdene i hele Australia. Kimberley er et område som er vanskelig tilgjengelig, men med båt kommer man til fantastiske steder som man ellers bare ser på film. Dessuten er komforten om bord av ypperste klasse.

Prisklasse: priskategori 5

Explore Whitsundays

Seil i WhitsundaysExplore Whitsundays tilbyr flere cruise, med fra to til seks dagers varighet, hvor man overnatter om bord og hvor all mat og drikke er inkludert. Om man ønsker kan man delta aktivt med heising av seil, eller man kan ta det helt rolig og bare nyte tilværelsen.

Prisklasse: priskategori 4

Cruise Whitsundays

Cruise i Whitsundays.Når man besøker Airlie Beach er en dagstur ut blant de mange og vakre øyene i Whitsundays nærmest obligatorisk. Vi anbefaler at man også tar en tur ut til den ytre delen av barriererevet.

Cruise Whitsundays er et selskap som arrangerer dagsturer og som vil sette et ekstra hyggelig preg på ferien. Selskapet har flere båter som går til ulike steder i Whitsundays.

Prisklasse: priskategori 1

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser