New South Wales er mer enn storbyen Sydney

Blue Mountains er en av de mest kjente nasjonalparkene i New South Wales.

New South Wales er den mest folkerike delstaten i Australia med en befolkning på ca. 7,5 millioner, og av disse bor omtrent to tredjedeler i eller rundt storbyen Sydney. Men New South Wales er mye mer enn Sydney. Delstaten er stor, har mye variert natur og er en ypperlig kjør-selv destinasjon.

Blue Mountains
Mindre enn to timer fra Sydney med bil eller tog, ligger et av landets mest spektakulære ikoner. Verdensarvområdet Blue Mountains er en av de mest kjente og mest besøkte nasjonalparkene i New South Wales. Blue Mountains er hjem til og beskytter mange sjeldne og truede planter og dyr, og her finnes et stort utvalg av vandreruter for de som ønsker å komme nærmere naturen. I tillegg til vakker natur kan man også besøke noen av de sjarmerende landsbyene, for eksempel Katoomba, Leura og Blackheath, som har hyggelig kafeer, restauranter, butikker og gallerier. Besøk Blue Mountains på en guidet dagstur fra Sydney, eller legge inn et stopp hvis dere kjører selv.

Hunter Valley er et av Australias mest kjente vinområder.Hunter Valley er et av Australias mest kjente vinområder. Foto: Ben Goode

Hunter Valley
To timers kjøring nord for Sydney ligger Hunter Valley, et av Australias mest kjente vinområder. Hvis du er interessert i vin, så er det et must å ta turen hit. Her finner man noen av de eldste vingårdene i Australia, og noen av de beste vinene i verden produseres her ved hjelp av tradisjonelle metoder og teknikker. Totalt er det rundt 150 vingårder i området, og hos de aller fleste er man velkommen for en smaksprøve. Fra vin og gourmet-mat til praktfulle overnattingssteder og fantastiske arrangement, et opphold i Hunter Valley er det perfekte stedet å smake på det gode liv. Når man ikke spiser eller drikker kan man slappe av på spa eller ta en runde på golfbanen.

Byron Bay
Byron Bay er Australias østligste by, og Cape Byron som ligger rett sør for byen er det østligste punktet på fastlands-Australia. Det er en elegant kystby med fantastiske strender, gode surfe-muligheter, en alternativ og kunstnerisk befolkning, og i det store og hele et avslappende feriested der man kan ta livet med ro. Byron Bay har et bredt sortiment av overnattingssteder, fra det helt enkle til det luksuriøse. Vil man være aktiv finnes det også et stort utvalg av aktiviteter, fra surfekurs og fallskjerm-hopping til dykking og kajakktur for å se delfiner.

Grand Pacific Drive er navnet på veistrekningen sør for Sydney.Grand Pacific Drive er navnet på veistrekningen sør for Sydney. Foto: Tourism Wollongong

Grand Pacific Drive
Grand Pacific Drive er navnet på veistrekningen sør for Sydney som passerer mange steder og aktiviteter man ikke bør gå glipp av når man er i området. Ruten starter ved inngangen til Royal National Park, rett sør for Sydney by, og fortsetter sørover forbi Wollongong, Shellharbour, Kiama og ned til Shoalhaven ved Jervis Bay der Grand Pacific Drive offisielt ender. Underveis vil man passere nasjonalparker, høye klipper der veien klamrer seg fast helt ytterst mot havet, avslappede landsbyer og utallige uberørte, hvite strender med turkisblått hav. Fra Jervis Bay kan man fortsette videre sørover til Melbourne, innover i landet til Canberra eller tilbake til Sydney. Vi anbefaler uansett at man først tar et par netter på Paperbark Camp.

Hotell og resorter
Utvalget av hotellrom rundt om i New South Wales er stort og variert, og det kan være vanskelig å finne frem i jungelen av tilbud. Vi kan tilby alt fra enkel standard til den ypperste luksus. Du bestemmer hva som passer deg best, så gir vi deg alternativene.

Nedenfor finner du noen spesielle resorter i New South Wales som vi anbefaler.

Kontakt oss for mer informasjon og bestilling »

 

Paperbark Camp

Bo i luksustelt i Paperbark CampOmringet av vakker natur ved Currambene Creek i nærheten av Jervis Bay ligger Paperback Camp som består av luksuriøse safaritelt som er plassert i naturen. I nærområdet finnes flere nasjonalparker og urørte strender. Området har et rikt dyreliv og det finnes mange vandrestier.

Standard: priskategori 3

Emirates One&Only Wolgan Valley Resort & Spa

Emirates One&Only Wolgan Valley Resort & SpaEmirates One&Only Wolgan Valley Resort & Spa er et av Australias flotteste resorter med en perfekt beliggenhet i den spektakulære fjellkjeden Blue Mountains, litt over en times bilkjøring fra Sydney.

Dette er en av de mest kjente og mest besøkte nasjonalparkene i delstaten New South Wales. Naturen er fantastisk og utsikten utover parken fra utallige utsiktspunkter må bare oppleves.

Standard: priskategori 5

Capella Lodge, Lord Howe Island

Lord Howe IslandCapella Lodge ligger på den avsidesliggende sydlige delen av verdensarvlistede Lord Howe Island i New South Wales.

Med sin spektakulære og vakre utsikt til havet, lagunen og fjell er Capella Lodge svært populært blant gjester som ønsker en elegant og sofistikert resort.

Standard:priskategori 5

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser