Kjør selv fra storbyen Sydney til tropiske Cairns

17 dager

En kjøretur fullpakket med opplevelser.

Dette reiseforslaget er fullpakket med opplevelser. På kjøreturen fra Sydney til Cairns står opplevelsene i kø, fra fjellkjeden Blue Mountains og vindistriktet Hunter Valley, til de hvite strendene i Whitsundays og de fargerike korallene på Great Barrier Reef.

Reisen inkluderer også besøk i kystbyene Byron Bay, Gold Coast og Noosa. 


Høydepunkter:

 • Sydney, Australias største by
 • Blue Mountains National Park
 • Vinsmaking i Hunter Valley
 • Livet på Gold Coast
 • Strendene i Noosa
 • Whitsunday Islands
 • Regnskogen
 • Great Barrier Reef

Reisen starter i Oslo, men det er mulig med avreise fra andre byer i Norge etter avtale.

Oppholdet starter i Sydney, der dere har noen dager til å akklimatisere dere og ikke minst for å oppleve denne vakre storbyen. Ta en tur ut til strendene Manly eller Bondi, gå på omvisning i byens berømte operahus, ta en spasertur i den gamle bydelen The Rocks og besøk en av byens mange restauranter med mat fra hele verden. En guidet sykkeltur er en annen fin måte å se byen på.

37643784 doubleUtsikt mot Circular Quay og operahuset i Sydney.

Etter noen fine dager i Sydney henter dere ut leiebilen og kjører østover til fjellkjeden Blue Mountains der dere tilbringer den første natten. Deretter går turen videre nordover til Hunter Valley, som er et av Australias mest kjente vinområder. Her har dere en natt slik at dere får anledning til å smake på de gode vinene som er i området, matchet med et godt måltid. Fra Hunter går turen videre nordover, og kystbyene Port Macquarie og Byron Bay besøkes før dere forlater staten New South Wales og kjører inn i Queensland.

dnsw996909 cDe uendelige vinrankene i Hunter Valley. Foto: Phillip Quirk, Destination NSW

Første stopp i Queensland er på Gold Coast, der dere tilbringer en natt i Surfers Paradise. Her finner man milelange strender, shopping, uteliv og flere fornøyelsesparker. Dere fortsetter deretter til Noosa på Sunshine Coast, som er den rake motsetningen til Gold Coast. Her finner man ingen ruvende skyskrapere og atmosfæren er roligere. Dette er et fint sted å legge inn en kjørepause og dere har en hel dag til å utforske strendene og regnskogen som ligger helt inntil byen. Vil dere få med et besøk ut til Fraser Island kan man ta en dagstur ut dit fra Noosa.

 108018 635Utsikt over den sjarmerende feriebyen Noosa.

Fra Noosa går turen videre nordover til Yeppoon, hvor dere stopper for natten, før dere når Airlie Beach, som er utgangspunktet for turer ut til Whitsunday Islands. Dere tilbringer to netter i Airlie Beach, slik at dere har tid til en dagstur blant øyene i Whitsundays, der dere kan dykke eller snorkle. Gå heller ikke glipp av et besøk på den verdenskjente stranden Whitehaven Beach.

017854-634Ta livet med ro i Whitsundays. Foto: Tourism and Events Queensland

Fra Airlie Beach kjører dere videre til Townsville, som er siste stopp før dere ankommer Cairns. Vel fremme i Cairns leverer dere bilen på flyplassen og setter dere på flyet tilbake til Norge. Har dere tid anbefaler vi å utvide turen med noen dager ekstra i Cairns eller på en av strandstedene nord for byen slik at dere får tid til å oppleve regnskogen i Daintree, ta en dagstur ut på Great Barrier Reef eller bare slappe av i tropiske omgivelser.


kart 04Reisefakta

Standard:

priskategori 3
Pris per person når to reiser sammen:
fra kr. 24.100 

priskategori 4
Pris per person når to reiser sammen:
fra kr. 28.300 

priskategori 5
Pris per person når to reiser sammen:
fra kr. 33.700

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo-Australia t/r i økonomiklasse
 • 3 netter på hotell i Sydney
 • 13 netter på hotell mellom Sydney og Cairns
 • 14 dagers leiebil inkl. GPS og beste forsikring
 • Detaljert kjør-selv program og kartbok
 • Visum til Australia

Reisen kan utvides.  

Kontakt oss for mer informasjon og bestilling »

Turkode: 49975


Australiareiser anbefaler:

Seil en hel dag i Whitsunday Islands

Whitehaven Beach og Hamilton island

Seil en hel dag på en katamaran i Whitsunday Islands. Whitehaven Beach er en av Australias vakreste strender, og Hamilton Island er den største av øyene i Whitsundays, med et variert dyreliv og mange opplevelser.

Kontakt oss for priser og reservasjon »

 


Australiareiser anbefaler:

Utvid reisen med noen dager på Fraser Island

Fraser Island

Utvid turen og ta et par dager på Fraser Island. Verdens største sandøy har en unik flora og fauna, vakre innsjøer og mange spennende opplevelser.

Kontakt oss for priser og reservasjon »

 

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser