Alice Springs

Utsikt over Alice SpringsUtsikt over Alice Springs fra Anzac Hill. Foto: Shaana McNaught/Tourism NT

Omtrent midt i Australia ligger den verdenskjente lille byen Alice Springs, i en dal mellom de vestre og østre MacDonnell Ranges. Byen er inngangsporten til den kjente fjellformasjonen Uluru/Ayers Rock, men Alice Springs har mye å by på i seg selv også.

Alice Springs, eller Alice som de lokale kaller byen, beskrives av mange som den mest spesielle byen i Australia. Med bare 27 000 innbyggere har stedet en særegen atmosfære. I Alice Springs finnes mange kunstgallerier som selger lokale malerier og håndverk, og spesielle festivaler og begivenheter som Henley on Todd Regatta og Camel Cup. 

I Alice Springs ligger the Royal Flying Doctor Service, som via fly og helikopter gir legehjelp til de som bor spredt rundt om på de enorme kvegfarmene. Her finnes også the School of the Air som gir undervisning via radio til barn og ungdom i et område større enn mange europeiske land – verdens største klasserom.

Alice Springs er et naturlig utgangspunkt for utflukter til områdets mange klipper og kløfter, og da kanskje først og fremst Australias mest berømte landemerke og det de aller fleste som besøker denne regionen ønsker å oppleve - kjempemonolitten Uluru/Ayers Rock.

Severdigheter og opplevelser

  • School of the Air.
  • Royal Flying Doctor Service.
  • Alice Springs Desert Park.
  • West MacDonnell Ranges.
  • Byens mange gallerier med aboriginerkunst.

Utflukter

Under er et utvalg av utflukter med utgangspunkt i Alice Springs. Mange av turene inkluderer Uluru /Ayers Rock og området rundt. Det finnes mange varianter og kombinasjonsmuligheter. Ta kontakt med oss for å finne den turen som passer best for akkurat deg.

Kontakt oss for mer informasjon og pristilbud »

Uluru & Kings Canyon Discovery

3 day uluru och kings canyon sid 56 3 Tur med guide - 3 dager

Sammen med AAT Kings kan vi tilby denne guidede 3-dagersturen fra Alice Springs inn til Red Centre.

Den inkluderer høydepunkter som Uluru, Kata Tjuta og Kings Canyon.

Prisklasse:priskategori 5

Uluru Camping Safari - 3 dager

3 days 4WD Goanna Dreaming Red Centre Tour

120621-4Denne turen arrangeres av Real Aussie Adventures & Wayoutback Safaris og anbefales til deg som vil oppleve Ayers Rock (Uluru), The Olgas (Kata Tjuta) og Kings Canyon (Watarrka) på en spennende campingtur. Du kommer til å oppleve den sentrale delen av Australias røde ørken (Red Centre), og kan glede deg til å få litt ørkenstøv i håret samt jord under neglene. Store naturopplevelser, vandreturer, overnatting i bush-camper og mat tilberedt over bålet er nøkkelordene for denne turen.

Prisklasse:priskategori 5

West MacDonnell Ranges

West MacDonnell RangesEn dagstur som tar for seg noen av de mest spektakulære områdene rundt Alice Springs. Høydepunktene på turen er Anzac Hill, Flynn's Grave og Simpsons Gap. Besøk også Royal Flying Doctor Service, School of the Air og Alice Springs Reptile Centre. En dag der man blir kjent med området både i og utenfor Alice Springs.

En lett lunsj er inkludert.

Prisklasse: priskategori 2

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser