Fra Darwin til Adelaide med bil

Northern Territory og South Australia

004556-786

Denne reisen tar deg fra nord til sør gjennom det sentrale Australia, og har fokus på store naturopplevelser og aboriginerkultur.

Darwin sjekker dere inn på et hyggelig hotell i hjertet av byen, der dere nyter en god natts søvn før dere starter på den 12 dager lange kjøreturen fra Darwin til Adelaide. Dere henter ut leiebilen dagen etter ankomst, og vi sørger for alle overnattinger underveis på reisen sørover. Bilen og hotellene er av god kvalitet og bidrar til å gi dere en komfortabel reise gjennom Australias flotte og allsidige natur.  

20241Flinders Ranges. Foto: Paul Torcello

På kjøreturen fra Darwin til Adelaide vil man se at naturen gradvis endrer seg, og det finnes mange spennende ting å oppleve underveis. De to første nettene tilbringes i vakre Kakadu National Park, og her har vi inkludert en spennende båttur med Yellow Water Cruises hvor dere blant annet kommer til å se krokodiller. I Katherine har dere to netter på hotell og tid til å oppleve Katherine Gorge, og vi har inkludert en flott båttur gjennom kløften der. Fra Katherine kjører dere til Tennant Creek hvor dere kan oppleve steinformasjonene Devils Marbels. Dagen etter venter en lang dags kjøring mot Kings Canyon, og den påfølgende formiddagen anbefaler vi å gå rundt kløften av Kings Canyon. Om ettermiddagen kjører dere videre til Ayers Rock hvor dere blir de to neste dagene. Vi anbefaler å oppleve Ayers Rock både ved soloppgang og solnedgang, samt at man tar en avstikker til The Olgas for en gåtur gjennom Valley of the Winds.

119801-4Uluru, også kjent som Ayers Rock, er et av høydepunktene på turen. Foto: Paddy Palin/Tourism NT

Turen fortsetter sørover mot Coober Pedy, og på vei dit har dere en natt i Marla. Coober Pedy er en gruveby der man utvinner opaler. Området rundt byen kan minne om et månelandskap, og bebyggelsen er meget spesiell da de fleste husene er bygget under bakken. Vi anbefaler å bli med på en guidet tur rundt i byen. Den siste natten før dere kommer til Adelaide tilbringer dere i Port Augusta.

Etter 12 dager på landeveien ankommer dere Adelaide der bilen leveres tilbake. Dere sjekker inn på et sentralt beliggende hotell og har en natt i byen før dere reiser hjem igjen. Adelaide er en sjarmerende by, og vi kan blant annet anbefale et besøk på Adelaide Central Market.  

barossa 4Pikes Winery i Clare Valley. Foto: SATC


Reisefakta

Pris per person når to reiser sammen: fra kr. 29.000

Prisen inkluderer:

  • Fly t/r Australia i økonomiklasse
  • Flyskatter og oljetillegg
  • 1 natt på hotell i Darwin
  • 12 dager/11 netters kjør-selv pakke inkl. bil og hotell mellom Darwin og Adelaide
  • Yellow Water Cruise i Kakadu
  • Nit Nit Dreaming Gorge Cultural Cruise i Katherine
  • 1 natt på hotell i Adelaide

Reisen kan utvides og forlenges. Kontakt oss for mer informasjon.

Turkode: o/50049

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser