Om Australia

Verdens minste kontinent eller jordens største øy? Uansett - Australia er et av verdens mest kontrastrike og fascinerende land, med tørre ørkener, frodige regnskoger, spennende storbyer og en unik dyreverden.

Et land som geologisk sett er eldgammelt, men som nasjon kun er drøyt 200 år. Et land like stort som Europa eller USA, med så mange særpreg at det ikke kan beskrives i korte ordelag – det må rett og slett oppleves! 

Australia har uendelig mye å by på. Her finnes moderne og travle storbyer som Sydney og Melbourne, kjempemonolitten Uluru midt ute i ødemarken og det to tusen kilometer lange Great Barrier Reef med en utrolig korall- og fiskeverden. Se vår oversikt over 16 fantastiske steder i Australia. 

Visste du at Australia har over 10.000 strender? Med et så stort utvalg er det ikke uvanlig å ha en hel strand for seg selv, spesielt når man kommer ut av byene.

Videre har landet unike dyrearter som kenguru, koala, dingo, nebbdyr, pingviner og krokodiller, mange spennende nasjonalparker og verdens eldste sivilisasjon som strekker seg over 50 000 år tilbake i tid. Les mer om Australias unike dyreliv.

Dette er bare noe av alt det som kan oppleves på en reise til landet ”down under”, og du er garantert å komme hjem med minner som varer livet ut. 

På disse sidene finner du mye informasjon om Australia og hva vi kan tilby deg på en reise dit. Vi anbefaler også et besøk på sidene til Tourism Australia.

En reise til Australia er noe alle bør få med seg. Det blir garantert en opplevelse for livet!


Første gang til Australia?

Under er 4 turer som dekker mange av landets høydepunkter. Vi skreddersyr alle reiser, så har du ønsker utover det som er oppgitt i reiseforslagene er det bare å gi oss beskjed.

  • Sydney, Rock & Reef - Fra storbyen Sydney, via den australske outbacken med Ayers Rock, til det tropiske nord med vakre strender, korallrev og grønne regnskoger. Denne turen har alt. 
  • Kjør selv fra storbyen Sydney til tropiske Cairns - På kjøreturen fra Sydney til Cairns står opplevelsene i kø, fra fjellkjeden Blue Mountains og vindistriktet Hunter Valley, til de hvite strendene i Whitsundays og de fargerike korallene på Great Barrier Reef. 
  • Australias høydepunkter - Gruppereise med skandinavisk reiseleder, 17. oktober - 5. november 2018 (20 dager)
  • Det aller beste av Queensland og Sydney - Skjem deg selv bort på denne ultimate luksusreisen – som inneholder fantastiske opplevelser på noen av de flotteste og mest eksklusive resortene i Australia.  
Klikk her for å se alle våre reiseforslag i Australia.

Denne filmen gir deg en smaksprøve fra landet "down under":

Ti ting du må få med deg: 

Operahuset i SydneySydney

Storbyen med en fantastisk beliggenhet, operahus, et behagelig klima, flotte strender og en utrolig vakker havn.

Les mer om Sydney »


Snorkling på Great Barrier ReefGreat Barrier Reef

Verdens største korallrev med et utrolig variert og fargerikt liv under vann.

Mer om Great Barrier Reef »


Regnskogen i Daintree og Cape TribulationDaintree Rainforest & Cape Tribulation

Regnskogsområdet i nordøst med et rikt utvalg av plante- og dyrearter og et spektakulært landskap.

Les mer om Daintree Rainforest »


Kjempemonolitten Uluru (Ayers Rock)Uluru (Ayers Rock)

Kjempemonolitten som kanskje er Australias mest berømte landemerke og de 36 små runde fjellene Kata Tjuta like ved.

Les mer om Uluru »


Villmarka i Kakadu National ParkKakadu

En urørt villmark med aboriginske klippemalerier og et yrende fugle- og dyreliv.

Se våre reiseforslag i Northern Territory »


Storbyen MelbourneMelbourne

Kulturelle og kulinariske Melbourne er byen som vet hvordan man skal nyte livet.

Les mer om Melbourne »


Great Ocean RoadGreat Ocean Road

Kystveien langs flotte surfestrender, skogkledde fjellsider, dramatiske klipper og koselige landsbyer.

Les mer om Great Ocean Road »


Kenguru på Kangaroo IslandKangaroo Island

Her er man nærmest garantert å få nærkontakt med ville koalaer, kenguruer, pingviner og seler.

Les mer om Kangaroo Island »


Bungle Bungles i Western AustraliaWestern Australia

Australias ”ville vesten” med svære ørkener, endeløse hvite strender og en rekke særpregede fjellformasjoner.

Se våre reiseforslag i Western Australia »


Naturen på TasmaniaTasmania

Øya har alt fra grønne regnskoger og høye fjell til kultivert jordbrukslandskap og grønne enger.

Guidet flerdagstur på Tasmania »


Klikk for større bilder:

Klima i Australia

Australia har et godt klimaAustralia er et stort land med variert klima. Grovt sett kan landes deles inn i tre klimasoner: Tropisk i nord, subtropisk midt i og temperert helt i sør. Men variasjonene er store.

Det finnes intet dårlig tidspunkt å besøke Australia på. I og med at årstidene er det motsatte av her hjemme har de sommer når vi har vinter. Mange ønsker å oppleve Australia når det er sommer "down under".

16 fantastiske steder du må oppleve i Australia

Cape Le Grand National ParkAustralia er et stort land, med utrolig mange flotte steder og opplevelser.

Nettopp derfor kan det være vanskelig å velge hvilke steder man skal besøke. Vi har samlet 16 steder (i urangert rekkefølge) som vi definitivt synes det er verdt å oppleve en gang i løpet av livet.

Vi kan love at du har mange flotte opplevelser foran deg!

Australias beste vinregioner

Australias beste vinregionerAustralia er virkelig et vinland! Vindistriktene produserer samlet mer enn 100 ulike druetyper og over 30 millioner glass med australsk vin drikkes verden over hver eneste dag.

Så hvorfor ikke legge turen innom et eller flere av vinområdene neste gang du skal til Australia?

Australias unike dyreliv

Les om Australias unike dyrelivAustralia har et variert og unikt dyreliv. Mer enn 80 % av alle planter, pattedyr, reptiler og frosker finnes kun i Australia, og noe av det mest spennende med å reise "down under" er å oppleve det mangfoldige dyrelivet.

Vi har laget en oversikt over 11 av landets særegne dyr, og gir deg tips til steder du kan se dyrene hvis du ikke har tid til å lete i naturen.

Dette er Australias flotteste fotturer

Dette er Australias flotteste fotturerAustralia har et stort utvalg av fotturer som garanterer store naturopplevelser.

Se de unike dyrene i sitt naturlige element og utforsk det varierte landskapet, fra fjellheimen på Tasmania og kystområdene i Victoria, til outbacken i South Australia og de høye karritrærne i Western Australia.

Seks luksusopplevelser i Australia

Seks luksusopplevelser i AustraliaStore opplevelser i komfortable omgivelser er nøkkelordet. Barfotluksus handler ikke om å se og bli sett, men heller om å vende blikket innover og kjenne hvor deilig du har det.

Luksus på australsk

Australia for luksusdyrSpis frokost med utsikt mot Uluru, også kjent som Ayers Rock, og gå til sengs med kenguruer hoppende forbi vinduet ditt. Opplevelsene står i kø med disse fem håndplukkede elitehotellene som base.

Venter Australia-feber etter ny Attenborough-serie

Venter Australia-feber etter ny Attenborough-serieEn ferietur til Australia står høyt oppe på drømmelisten over reisemål for mange reiselystne og vinterfrosne nordmenn.

Av alt som kan oppleves «Down under», er Great Barrier Reef førstevalget for de fleste. Revet er et ikon blant naturelskere verden over, og Australias største turistmagnet.

Ti ting du må gjøre i Australia

Ti ting du må gjøre i AustraliaMange drømmer om en tur til Australia. Med stadig raskere flyforbindelser og rimeligere billetter er Australia nærmere enn noen gang. Her er listen over kjempeøyas ti flotteste reiseopplevelser.

5 myter om koalaen

5 myter om koalaenKoalaen er så søt at den nesten kunne vært hentet rett ut fra et eventyr. Og nettopp det er kanskje grunnen til at det er så mange populære myter rundt denne søte skapningen som kun finnes i Australia.

Her er noen av de vanligste mytene.

Dette er opplevelsene du ikke må gå glipp av i Sydney

Dette er opplevelsene du ikke må gå glipp av i SydneyGourmetmat, opera, historie og fotturer langs sjøen er bare noen av opplevelsene du må få med deg neste gang du besøker Sydney.

Kombinasjonen av surfestrender, en glitrende naturskapt havn og Sydney Opera House, er noe av det som gjør Sydney uimotståelig. I tillegg til byens mange menneskeskapte vidundere er Sydney velsignet med en rekke naturskatter, som vakre offentlige havner og parker, små øyer og uberørte kystlinjer.

Aboriginal Australia: Our country is waiting for you

Aboriginal Australia: Our country is waiting for youEt bredt spekter av opplevelser og aktiviteter venter hvis man vil se Australia gjennom øynene på aboriginene. Kulturen er fascinerende, det samme er måten de har levd i pakt med naturen gjennom titusenvis av år. Tourism Australia har spilt inn en kortfilm som viser frem noen av de fantastiske aboriginske kulturopplevelsene man kan ha på en rundreise i Australia.

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser