Derfor er Australia årets reisemål

Korallrevene er fortsatt den største turistmagneten, men både safarikjennere, villmarksentusiaster, gourmeter og vinelskere får drømmene oppfylt i Australia.

 Derfor er Australia årets reisemål

Det er mye som setter Australia på kartet i 2016. En rekke reisemagasiner, med Condé Nast Traveller i spissen, har kåret Australia til årets reisemål, den legendariske David Attenborough har laget en ny serie for BBC om The Great Barrier Reef og landet bekrefter sin stadig sterkere stilling som et mekka for mat- og vininteresserte. I januar flyttet Michelin-restauranten Noma til Sydney.

 

Kårer Australia til årets reisemål 2016

Kårer Australia til årets reisemål 2016Great Barrier Reef er den største attraksjonen i Australia.

– Du som ikke har vært her før er egentlig ganske heldig, for du har så mye å glede deg til, skriver det anerkjente Condé Nast Traveller. Reisemagasinet har kåret Australia til det heteste reisemålet i 2016.

Alle finner sine favoritter i Australia. Om du drømmer om å snorkle, dykke eller seile ved Great Barrier Reef, svømme med delfiner og hvaler, vandre langs verdens flotteste sandstrender, hilse på kenguruer og koalaer, kjøre klippelangs på spektakulære kystveier, sover i telt under millioner av stjerner i bushen, smake mat og vin på verdenskjente vingårder eller spise gourmetmat på Michelin-restauranter i storbyene - i Australia blir du ønsket vennlig velkommen.

– Gjør deg selv en tjeneste og kom ned så fort du kan, skriver Condé Nast Traveller.

 

Tett på kenguruer og koalaer

Tett på kenguruer og koalaerSe dyrelivet på Kangaroo Island. Foto: SATC

– Vi vet at korallrevene, sjøen og strandlivet er det som frister mest når folk drømmer om en reise til Australia. Mange vil oppleve det fantastiske Great Barrier Reef, med snorkling, dykking eller seiling ved de utrolige korallrevene. Men Australia byr på så utrolig mye mer, sier administrerende direktør Rolf Eirik Kjeseth i Australiareiser, Norges og Skandinavias største på "Down under". Selskapet har siden oppstarten sendt tusenvis av nordboere på skreddersydde turer til Australia.

For mange blir en tur til Kangaroo Island, Australias svar på Galapagos, et høydepunkt på Australiareisen. Øya er kalt en zoologisk hage uten gjerder hvor du kommer tett på kenguruer, koalaer, wallabyer, pingviner og sjøløver. Her får du Australias natur og dyreliv på sitt aller beste. Om du velger å klappe pelskledde pungdyr eller svømme med delfinene i tasmanhavet vil du få kontakt med en verden her som du ellers bare kjenner gjennom fortellerstemmen til David Attenborough.

 

Viser korallrevene på en helt ny måte

 Viser korallrevene på en helt ny måteLivet under vann på Great Barrier Reef er fantastisk.

Og nettopp David Attenborough vil igjen sette reisedrømmene i sving når han nå kommer med sin nye naturserie om Great Barrier Reef. Serien skal etter planen sendes på NRK i mai.

Med den nye naturserien er den berømte naturforskeren og programlederen tilbake der han startet sin lange rekke prisbelønte naturprogrammer. Naturfilmteknikken har tatt flere kvantesprang siden Attenborough sist filmet på Great Barrier Reef for nesten 60 år siden.

– Jeg tror filmene ikke bare vil gi en «wow»-effekt på publikum, men gi bedre forståelse, og enda viktigere, få oss til å verdsette én av de mest fascinerende naturlige underverkene på planeten vår enda høyere, sa administrerende direktør Anthony Geffen i Atlantic Productions under lanseringen av naturserien i London i desember.

 

Australia har både strender og vakre vingårder

 Australia har både strender og vakre vingårderLei bobil og utforsk de mange vingårdene i Australia. Foto: Maui/THL

Det engelske reisebladet Travel + Leisure har Margaret River på Australias vestkyst som en av favorittene blant «de 50 beste stedene å reise i 2016». Margaret River er et vin- og gourmetdistrikt i verdensklasse, med prisvinnende vingårder og restauranter. Etter en tretimers kjøretur langs kysten sørover fra Perth finner du frodige vingårder på rekke og rad – med både smaksprøver og utmerkede overnattingsmuligheter. Her er det mye å gjøre også mellom måltider og vinsmaking, som for eksempel de mange uberørte hvite sandstrendene med flotte surfebølger.

Travel + Leisure trekker også frem Adelaide som reisefavoritt. Byens berømte botaniske hage, mange musikkfestivaler og store variasjon av spennende restauranter og barer byr på opplevelser for turister i alle aldre.

 

Flere kåringer: Blant verdens beste reisemål

 Flere kåringer: Blant verdens beste reisemålOppfyll drømmene dine i Australia. Foto: Shaana McNaught

Det er ikke tvil om at Australia-opplevelsene står som den ultimate reisedrømmen for mange. Lonely Planet har hatt to kåringer i høst om verdens flotteste reisemål, én hvor de spurte leserne sine og én der et ekspertpanel satte opp sine favoritter. Australia kommer høyt opp på begge.

I Lonely Planet-lesernes kåring av de 500 mest fantastiske reisemålene i verden 2016 ble de unike reiseopplevelsene på Great Barrier Reef nummer to. Og redaktørene er enige med leserne sine. I 2016-utgaven av den årlige boken «Lonely Planets Best in Travel» er Australia rangert blant de absolutt beste reisemålene, Australia får spesielt skryt for å legge til rette for reiseopplevelser i de mange vernede villmarksområdene både langs kysten og på land.

 

Den australske dollaren er verdt cirka like mye som før

Den australske dollaren er verdt ca like mye som førDu får mye reiseopplevelse for pengene i Australia.

Lonely Planet nevner spesielt at kengurulandet gir deg mye reiseopplevelser for pengene.

– Dette er høyaktuelt for nordmenn, sier Rolf Eirik Kjeseth i Australiareiser.

Mange nordmenn vil får en dyrere ferie i år. De vil oppleve at de norske kronene ikke rekker så langt som vi er vant med fra tidligere ferier. Den amerikanske dollaren er blitt 40 prosent dyrere det siste halvannet året. Nesten like dyrt er det blitt å kjøpe euro.

– Men i forhold til den australske dollaren så er kronene verdt omtrent like mye som før. Dermed er 2016 det riktige året å ta drømmereisen til Australia, sier Kjeseth.

 

Flyreisen til Australia er blitt raskere og rimeligere

Flyreisen til Australia er blitt raskere og rimeligereDet har aldri vært raskere å fly til Sydney.

Det er langt til Australia. Kjempeøya ligger helt på andre siden av kloden. Det er i seg selv en av grunnene til at nordmenn synes Australia er noe virkelig eksotisk. Tidligere fryktet mange for den lange reisetiden. Faktum er at du nå kan kaste deg i bølgene på Bondi Beach under et døgn etter at du gikk ut døren hjemme.

– Reisetiden har aldri vært så kort som nå. Flere flyselskaper som Qatar Airways, Emirates, Thai og Australias eget selskap Qantas konkurrerer om å ha deg som passasjer. Det har gitt raskere reiseruter og rimeligere billetter, sier Kjeseth.

– I tillegg har fantastiske fly gjort reisen nedover mye mer behagelig, med underholdning om bord, wi-fi, god mat, behagelige seter og bedre plass til bena, legger han til.

Australiareiser ser allerede en økt interesse for Australia blant reiselystne nordmenn nå, og regner med 15-20 prosent økning i nordmenn som tar turen i år.

– Det er ikke tvil om at drømmen har rykket nærmere. Vi kan snakke om en australia-boom, sier Rolf Eirik Kjeseth.


FAKTA: SLIK KOMMER DU DEG TIL AUSTRALIA

Visste du at det er mulig å komme seg til Australia på under tjue timers flytid, og med bare en mellomlanding. Selve flyturen tur-retur fra cirka 10 000 kroner.

Her finner du noen turforslag:


Les også: Ti ting du må gjøre i Australia

 

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser