Solfylte og sofistikerte Brisbane

Brisbane er en solfylt og sofistikert by.

Brisbane ligger i den sørlige delen av solskinnsstaten Queensland, og er en ideell base for å utforske noen av de mest fascinerende stedene i Australia. Byen er hovedstad i delstaten Queensland, og er landets tredje mest folkerike by med drøyt 2 millioner innbyggere.

Selve byen fortjener noen dagers opphold med et godt utvalg av restauranter, butikker og andre attraksjoner i området rundt byen. Brisbane River snor seg gjennom sentrum av byen og langs elvebredden ligger både parker og restauranter. I det behagelige og solfylte klimaet er det å nyte en lunsj eller middag utendørs et naturlig valg. 

Den kunstige lagunen ved elven i Brisbane.

Dra på stranden midt i byen
Opplev atmosfæren på en australsk strand midt i hjertet av byen. Denne menneskeskapte stranden er gratis å bruke og har en glitrende lagune omgitt av hvit strand og subtropiske planter. Slapp av med en is, ta en svømmetur eller nyt solskinnet. Aquativity er en vannpark like i nærheten, som passer spesielt godt for familier med barn.

Selv om storbyen har mye å by på i seg selv, bør man få med seg flere av attraksjonene i området rundt byen; vakre strender, øyer og den spennende regnskogen i området.

Fra Brisbane er det ikke langt til kjente områder som Gold Coast i sør, eller Sunshine Coast og Fraser Island, som ligger nord for byen.

Været i Brisbane
Brisbane har et subtropisk klima med for det meste varmt vær året rundt. Om sommeren (desember til februar) ligger gjennomsnittlig makstemperatur på rundt 30 grader. Samtidig er det på sommeren at byen har mest regn, som noen ganger betyr tordenstormer og av og til flom. Dette er også den fuktigste tiden av året i Brisbane. Vinteren (juni til august) er generelt tørr og mild, de fleste dagene er solfylte og gjennomsnittstemperaturen ligger på rundt 17 grader. Les mer om klimaet i Brisbane.

Severdigheter og opplevelser

  • Southbank, et populært område ved elven i Brisbane med parkområder, restauranter og en populær kunstig strand.
  • Lone Pine Koala Sanctuary, hold en koala, håndmat en kenguru og møt mange andre australske dyr.
  • Shopping i Queen Street Mall, i urbane bydeler og på de mange markedene i byen.
  • Queensland Maritime Museum.
  • Fornøyelsesparkene i området rundt Brisbane.

Dagsturer og utflukter

Under er et utvalg av utfluktene i og rundt Brisbane. Ta kontakt med oss hvis du vil høre mer om hva vi kan tilby i området, har spesielle interesser eller ønsker å bestille.

Kontakt oss for mer informasjon og pristilbud »

Brisbane City Sights

Sightseeing i Brisbane

En halvdagstur i Brisbane der man får sett byens mest kjente severdigheter. Fra Wheel of Brisbane har man en fantastisk utsikt over byen. Vær med på et avslappende elvecruise som avsluttes i Southland Parklands.

Prisklasse: priskategori 1

Australia Zoo

Kenguruer i Australia ZooPå denne dagsturen til Australia Zoo er det mulig å lære mer om det australske dyrelivet, med alt fra farlige slanger og krokodiller til andre mer ufarlige dyr som koalabjørner, kenguruer og Wombats. Det finnes også dyr fra andre deler av verden.  

Dyrehagen ble grunnlagt av den legendariske ”Crocodile Hunter” Steve Irwin, og drives fortsatt av familien hans.

Prisklasse: priskategori 1

Dolphin Adventure Daytour

Dagstur til Moreton Island for å se delfiner

Tilbring en dag på Moreton Island, den tredje største sandøya i verden. Båtturen tar ca. 75 minutter.

Her har du mulighet til å se delfiner, skilpadder og annet maritimt liv. Man kan prøve sandboarding,
og ved solnedgang kommer delfinene inn til stranden og man kan være med å mate de.

Lunsj er inkludert.

Prisklasse: priskategori 2

Tangalooma Wild Dolphin Resort

Mat delfiner på TangaloomaIkke langt fra storbyen Brisbane ligger dette spesielle resortet, midt i en nasjonalpark på Moreton Island. Som navnet tilsier kan du her komme i nærkontakt med ville delfiner, som hver dag kommer inn til stranden for å bli matet.

Standard:priskategori 3

Great Barrier Reef One Day Adventure

Dagstur til Great Barrier ReefOpplev den sørligste delen av Great Barrier Reef på en dagstur med fly til Lady Elliot Island.

Nyt den vakre flyturen til øya. Revet her er beskrevet av mange som det fineste og best bevarte på Barrier Reef og snorklingen er fantastisk. Ta en tur i glassbunnbåt, snorkle og en guidet tur. Hvis du er heldig kan du se delfiner og skilpadder.

Lunsj er inkludert.

Prisklasse: priskategori 5

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser