Cairns og strendene nord for byen

Lagunen i Cairns er fin for å avkjøle seg.

Cairns ligger helt nord på østkysten av Australia, i den tropiske delen av kontinentet. Cairns er det perfekte utgangspunktet for turer ut på Great Barrier Reef, til vakre nasjonalparker som for eksempel Daintree, og til de mindre strandstedene langs kysten. 

Cairns er en internasjonal by med førsteklasses overnatting, et stort utvalg gode restauranter, kunst- og kulturaktiviteter. Den har også butikker, marked og en populær strandpromenade med en stor saltvannslagune der både små og store trygt kan avkjøle seg.

Aktivitetstilbudet er mangfoldig og vi anbefaler noen dager i byen før man fortsetter videre til strandstedene Palm Cove, Kewarra Beach, Trinity Beach eller Port Douglas.

Strendene nord for Cairns er fantastiske.Palm Cove
Palm Cove har kanskje en av de fineste strendene i Nord-Queensland, og ligger kun 20 minutter nord for Cairns. Det er et populært og avslappende feriested, med gode og anerkjente restauranter, små kafeer og butikker. Den idylliske beliggenheten, og utvalget av førsteklasses hotell gjør det enkelt å skjemme bort seg selv. Palm Cove går for øvrig for å være Australias spahovedstad, og vi anbefaler å prøve ut et av de prisbelønte spa’ene.

Trinity Beach
Trinity Beach ligger rett sør for Palm Cove og er Cairns mest populære strand, der både lokalbefolkningen og turister mingler om hverandre i de avslappende tropiske omgivelsene. Dette gir en helt særegen atmosfære som man sjeldent ser andre steder. Her kan du bo rett ved stranden eller på en høyde med fantastisk utsikt over omgivelsene. Ved Trinity Beach Village finner man butikker, restauranter og kafeer, skjønt antallet er ikke like stort som i Palm Cove.

Været i Cairns
Klimaet i Cairns er behagelig året rundt. Som resten av Queensland så har Cairns to distinkte årstider: regnsesongen, som er på sommeren (desember-februar) og den tørre sesongen, som er på vinteren (juni-august). Tropiske Cairns har varme og fuktige somre og milde og tørre vintre. Regnsesongen begynner typisk å bygge seg opp i desember, og det meste av den årlige nedbøren faller mellom januar og mars. Cairns har dagtemperaturer på 23-31 grader på sommeren og rundt 18-26 grader på vinteren. Les mer om klimaet i Cairns.

Severdigheter og opplevelser

  • Great Barrier Reef, en dagstur ut på revet er obligatorisk, enten du vil snorkle, dykke eller se korallene tørrskodd fra en glassbunnbåt.
  • Kuranda, den lille landsbyen i regnskogen. Ta gondolbanen SkyRail den veien og den naturskjønne togreisen Kuranda Scenic Railway den andre.
  • Strandstedene nord for Cairns, besøk Palm Cove, Trinity Beach, Kewarra Beach og/eller Port Douglas.
  • Cairns ZOOM and Wildlife Dome, se de australske dyrene og utfordre deg selv i ett av de høye elementene.
  • Cairns Esplanade Lagoon, denne kunstige lagunen ved strandpromenaden er god å ha når man trenger å avkjøle seg.
  • Daintree Rainforest, besøk verdens eldste regnskog på en dagstur fra Cairns.

Se video fra Cairns og Great Barrier Reef:


Dagsturer og utflukter

Under er et utvalg av utflukter i og rundt Cairns. Ta kontakt med oss hvis du vil høre mer om hva vi kan tilby i området, har spesielle interesser eller ønsker å bestille.

Kontakt oss for mer informasjon og pristilbud »

Ocean Freedom Upolu Cay & Great Barrier Reef

Heldagstur med Ocean Freedom.

Dette er en heldagstur på Great Barrier Reef med selskapet Ocean Freedom. Katamaranen,
som er 20 meter og tar maksimalt 75 passasjerer, tar deg fra Cairns og ut til revet på ca. en time.
Opplev Upolu Cay fra en glassbunnbåt, snorkle, dykke (ekstra kostnad) eller nyt omgivelsene.

Turen fortsetter til Upolu Reef hvor du kan ta et nytt dykk eller dra på en guidet snorkletur
til “Wonder Wall”, som er en fargerik korallvegg. Lunsj er inkludert.

Prisklasse: priskategori 2

Kuranda Rail, Rainforest & Skyrail

Skyrail i Kuranda

Kuranda er en idyllisk liten by 25 km nordvest for Cairns. Hit kommer du med buss, bil, det historiske Kuranda-toget eller Kuranda Skyrail som tar deg med over tretoppene med praktfull utsikt over regnskogen.

Vi anbefaler denne heldagsturen som starter enten i Cairns eller Port Douglas, hvor du reiser med tog en vei og med Skyrail den andre. Dagen er full av spennende opplevelser.

Prisklasse: priskategori 3

Quicksilver Outer Barrier Reef

Besøk Great Barrier ReefGreat Barrier Reef er et yndet mål for de fleste som besøker Australia og Queensland, og man trenger ikke en gang bli våt for å betrakte livet under vann. Mange velger å betrakte det fantastiske korallrevet trygt plassert ombord i en båt med glassbunn. Vi anbefaler alle å få med seg dette underverket, om det så bare er på en dagstur.

Prisklasse: priskategori 3

Oppdagelsesreise til Cooktown

2 dagers oppdagelsesreise til CooktownDette er en 2-dagerstur som tar deg gjennom uberørt regnskog og spektakulær natur helt opp til outback-byen Cooktown. Cooktown er en av Australias mest spennende «nye» destinasjoner, og en av de siste utpostene mellom outback og det moderne Australia.

Dette er virkelig en tur for deg som liker historie, botanikk, eventyr, turer utenfor allfarvei, regnskog og outback.

Prisklasse:  priskategori 4

Baloon Hot Air

Hot Air BalloonEn bedre start på dagen skal en lete lenge etter! Allerede ved soloppgang hentes man på hotellet, og når solen så vidt titter frem er man på vei opp i luften i en varmluftsballong. Utsikten er selvfølgelig spektakulær og er man heldig ser man kenguruer på bakken under.

Etter turen på en halvtime er det frokost og transport tilbake til hotellet.

Prisklasse: priskategori 2

Daintree Dreaming

Lær om den aboriginske kulturen.

Opplev den aboriginske levemåten og få et innblikk i deres kultur på denne spennende dagsturen. Turen starter i Cairns eller Port Douglas og går nordover til Cooya Beach, der du blir møtt av en aboriginer. På denne turen vil du lære å kaste spyd for å fange fisk, krabber og annen mat som var nødvendig for aboriginernes eksistens. Du får innsikt i aboriginerkunst- og håndverk og får selv prøve deg som kunstner. Turen tar deg til fantastiske naturområder og en guidet tur i regnskogen.

Prisklasse: priskategori 2

Ocean Spirit Cruises

silverswift sid 38Ocean Spirit har operert turer til det store barriererevet i mer enn 20 år. Med sin lange erfaring og sitt gode utvalg i dagsturer, er dette noe vi gjerne anbefaler alle som besøker Cairns området.

Selskapet har flere seilbåtkatamaraner som går fra Cairns til ulike deler av revet. Man starter om morgenen og er tilbake ut på ettermiddagen. Båtene holder høy standard og man kan velge mellom å sitte inne eller nyte solen ute på dekk på vei ut til eller tilbake fra revet.

Prisklasse: priskategori 2

Pro Dive

Dykk på Great Barrier Reef3 dager

Great Barrier Reef er kjent som verdens åttende underverk og den eneste levende organismen på jorden som kan sees fra verdensrommet. Her finnes mer 1.500 fiskearter i de mest utrolige farger, og 350 ulike typer koraller. Vanntemperaturen ligger på mellom 22 og 30 grader året rundt, og det er derfor behagelig å oppholde seg i vannet selv over lengre tid. Ikke rart dette er et yndet mål for snorklere og dykkere!

Prisklasse: priskategori 5

Cape Tribulation & Daintree

Utforsk Cape Tribulation og DaintreeFra Cairns eller Port Douglas reiser du kystveien nordover, over Daintree River til Daintree Discovery Centre. Her tar vi en kort guidet tur gjennom regnskogen, før turen går videre til Cape Tribulation hvor du kan ta en spasertur på stranden eller nyte omgivelsene.

Etter lunsj (inkludert i turen), er det et besøk ved Alexandra Lookout for å se den vakre panoramautsikten, og deretter en båttur på Daintree River for å oppleve områdets flora og fauna.

Prisklasse: priskategori 2

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser