Fraser Island - verdens største sandøy

Strendene på Fraser Island er uendelige.Fraser Island ligger nordøst for Sunshine Coast og er verdens største sandøy. Fra Hervey Bay på fastlandet tar det 45 minutter med båt over til Fraser Island. Øya kan virkelig beskrives som et paradis på jord, med uendelig hvite sandstrender og krystallklart vann.

Store deler av Fraser Island, eller K’gari som den kalles av aboriginerne, består av regnskog, noe som er overraskende ettersom hele øya er av sand. Trærne vokser rett opp av sanden. I tillegg finnes hele 40 ferskvannsinnsjøer, et innfløkt økosystem og et rikt plante-, dyre- og ikke minst fugleliv. Man regner med at det finnes 350 ulike fuglearter her, og dingoene på Fraser Island anses å være de mest renrasede i hele Australia.

Fraser Island

Fraser Island er en spesiell og unik øy. Et obligatorisk sted å besøke er Maheno Shipwreck, vraket av et skip som strandet på øya under en syklon i 1935 og som nå er helt nedrustet. I Champagne Pools kan man bade i saltvann og ved Indian Heads kan man sitte i måneskinn og betrakte et hav av sand. Hvalsafari er et must fra august til oktober, og mange velger å leie bil for å kjøre rundt på øya. Her er det obligatorisk å kjøre firehjuls­dreven bil - også veiene er av sand!

Man kan ta en dagstur til Fraser Island fra Sunshine Coast eller fra Hervey Bay. Likevel anbefaler vi å spandere to til tre dager på denne øya slik at man får tid til å oppleve alle de spesielle stedene. Gå i regnskogen, bad i de innbydende innsjøene og kjør langs den uendelig lange stranden. 

 

Kontakt oss for mer informasjon om turer og overnatting på Fraser Island.

 


Se video fra Fraser Island:

Kingfisher Bay Resort på Fraser Island

Kingfisher ligger på Fraser Island.Verdens største sandøy, Fraser Island, ligger et par hundre kilometer nord for Brisbane, og dette er en unik øy selv for Australia. Kingfisher Bay Resort har alt det som hører med til en drømmeferie.

Standard: priskategori 3

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser