10 uforglemmelige opplevelser på Great Barrier Reef

10 opplevelser på Great barrier Reef10 opplevelser på Great Barrier Reef du ikke bør gå glipp av. Foto: Quicksilver.

Det 2300 kilometer lange Great Barrier Reef er det største korallrevet i verden. Det er hjem til et variert marineliv med de mest levende farger man kan tenke seg. Det er ikke uten grunn at dette er en av Australias aller mest populære attraksjoner.

Du kan se revet ved å dykke eller snorkle, med glassbunnbåt, vannscooter, halvt nedsenkbar ubåt, seilbåt, i helikopter eller sjøfly, eller til og med hoppe i fallskjerm. Vi har samlet 10 av de beste opplevelsene på Great Barrier Reef.

 

1. Helikoptertur over Heart Reef

Lei helikopter og se Heart Reef og revet fra luften.Lei helikopter og se Heart Reef og revet fra luften.

Planlegg den perfekte overraskelsen for din kjære med en helikoptertur over verdenskjente Heart Reef. Det er et hjerteformet rev beliggende på Great Barrier Reef. En uforglemmelig ”once in a lifetime”-opplevelse.

 

2. Båttur til Michaelmas Cay og Paradise Reef

139212-19Michaelmas Quay. Foto: Tourism Australia

Fra Cairns seiler man med katamaran til Michaelmas Cay og eksklusive Paradise Reef, der du kan dykke eller snorkle blant skilpadder og massevis av fargerike fisker. Etterpå kan du ligge på dekk og nyte solskinnet.

 

3. Solnedgangscruise i Port Douglas

Nyt et solnedgangscruise utenfor Port Douglas.Nyt et solnedgangscruise utenfor Port Douglas. Foto: Tourism and Events Queensland.

Bli med katamaranen Sailaway på et solnedgangscruise utenfor Port Douglas. Med et glass champagne i hånden nyter man havbrisen mens man ser solen går ned i korallhavet.

 

4. Hopp i fallskjerm over Mission Beach

skydive mission beach 001På Mission Beach kan du hoppe i fallskjerm og lande på stranden. Foto: Stephan Kleinlein

Du har virkelig noe du kan skryte av resten av livet hvis du hopper i fallskjerm over Great Barrier Reef. Fra høyt oppe har man en fantastisk utsikt over revet, regnskogen og kystlinjen. Husk å velge varianten der man lander på stranden!

 

5. Dykking på Great Barrier Reef

Å dykke på Great Barrier Reef er en opplevelse.Å dykke på Great Barrier Reef er en stor opplevelse. Foto: Dave Miller Photography.

Har du dykkesertifikat eller har lyst å lære å dykke – så er dette stedet å gjøre det. Dra ut på dagstur for å dykke blant de fargerike korallene, eller bli med på et tredagers dykkecruise der man kan dykke opp til fire dykk per dag. Hva med å forsøke et nattdykk?

 

6. Overnatt på Great Barrier Reef

rsleep-3Nyt et glass musserende vin til solnedgangen over Great Barrier Reef.

Tenk å våkne på selveste Great Barrier Reef! På Cruise Whitsundays’ plattform som er ankret opp på revet kan du tilbringe natten sammen med maks 8 andre gjester. I komfortable omgivelser har dere to hele dager på å snorkle, dykke eller dra ut i båt med glassbunn for å studere livet under vann. Alt uten at dere trenger å returnere til fastlandet ved dagens slutt. Overnattingen er i dobbeltrom innendørs, eller i swag (en australsk kanvas-sovepose) under stjernehimmelen. Ja takk, sier vi!

 

7. Whitehaven Beach - en av verdens fineste strender

Whitehaven er en av verdens fineste strender.Whitehaven er en av verdens fineste strender. Foto: Jason Loucas Photography.

Den seks kilometer lange sandstranden Whitehaven Beach knirker når du går i den. Årsaken er den kritthvite silikasanden, som inneholder 98 % ren silika. Stranda blir stadig kåret til en av verdens fineste, så glem ikke fotoapparatet!

 

8. Nyt livet og hverandre på One & Only Hayman Island

hayman island dining pool beach 27 01 2015 442hrHayman Island ligger man midt i hjertet av Great Barrier Reef. Foto: Barbara Kraft

Hayman Island kan man utforske naturen, slappe av og nyte livet – midt i hjertet av Great Barrier Reef. Hver dag våkner du opp til naturskjønne omgivelser, og kan dra nytte av aktivitetstilbudet på resortet. Utforsk regnskogen og dyrelivet, snorkle blant korallene og seil blant de andre øyene i Whitsundays.

 

9. Skilpaddeklekking på Heron Island

turtle hatchlingSe skilpaddene klekkes på Heron Island. Foto: Roger Leguen

Skilpaddene klekkes i perioden november til mars. Følg de bittesmå skilpaddene når de finner veien ut i vannet. På Heron Island kan du også snorkle direkte fra stranden eller dykke på et av over 20 dykkesteder bare minutter med båt fra øya.

 

10. Snorkle utenfor Magnetic Island på Great Barrier Reef

130257-4Magnetic Island ligger en kort ferjetur utenfor Townsville. Foto: Townsville Enterprise

Lei maske og snorkel og utforsk øyas fargerike korallrev. Magnetic Island er kun en 25 minutters ferjetur fra Townsville. Dette er bare et av mange steder der du kan oppleve den fantastiske verden under vann.

Se også: Drømmereisen til Great Barrier Reef
instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser