Port Douglas - byen ved revet og regnskogen

Utsikt over Four mile beach i Port Douglas.

Port Douglas har gylne strender og noen av Tropical North Queensland’s mest ekslusive resorter. Den tidligere fiskelandsbyen er både sofistikert og avslappet, og er et populært feriested for både australiere og tilreisende turister. Dette skyldes nærheten til Great Barrier Reef, regnskogen og et veldig bra klima hele året.

Port Douglas ligger ca. 1 times kjøring nord for Cairns by, eller ca. 45 minutter nord for den internasjonale flyplassen. Det er et svært sjarmerende sted med mange fine restauranter og sin egen spesielle atmosfære. Den vakre stranden “Four Mile Beach” ligger i gåavstand fra sentrum. Hvis du foretrekker roligere omgivelser, så anbefaler vi Port Douglas fremfor Cairns.

Slapp av i tropiske Port Douglas.I tillegg finnes det mange restauranter, interessante butikker, førsteklasses hoteller og historiske bygninger her. Port Douglas er et glimrende utgangspunkt når nærområdet skal utforskes. Her kan du være med på dagsturer ut på revet, delta på 4WD safari eller ta en tur med sukkertoget "Bally Hooley".

Sett av minimum en dag for å besøke Daintree Rainforest som ligger nord for byen og er verdens eldste regnskog. Man bør heller ikke gå glipp av et besøk til det prisbelønte "Rainforest Habitat" hvor man får et unikt innsyn i hvordan det er å leve regnskogens miljø.


Se video fra Port Douglas:


Dagsturer og utflukter

Under er et utvalg av utflukter i og rundt Port Douglas. Ta kontakt med oss hvis du vil høre mer om hva vi kan tilby i området, har spesielle interesser eller ønsker å bestille.

Kontakt oss for mer informasjon og pristilbud »

Sailaway til Low Isles

Bli med Sailaway til Low IslesSailaway er en seilbåt katamaran som tar max 33 passasjerer, og som trygt kan sies å være en av de fineste båtene som opererer på revet fra Port Douglas. Dette er en strålende opplevelse som står til 5 stjerner. På deres dagstur seiler man fra Port Douglas ut til øygruppen Low Isles, som blant annet består av en liten koralløy. Snorklingen her er fantastisk blant fisker og koraller i alle regnbuens farger. Er man riktig heldig får man øye på en skilpadde som svømmer rundt på revet.

Prisklasse: priskategori 2

Oppdagelsesreise til Cooktown

2 dagers oppdagelsesreise til CooktownDette er en 2-dagerstur som tar deg gjennom uberørt regnskog og spektakulær natur helt opp til outback-byen Cooktown. Cooktown er en av Australias mest spennende «nye» destinasjoner, og en av de siste utpostene mellom outback og det moderne Australia.

Dette er virkelig en tur for deg som liker historie, botanikk, eventyr, turer utenfor allfarvei, regnskog og outback.

Prisklasse:  priskategori 4

Poseidon Outer Reef Cruise Snorkelling

Poseidon tar deg med ut på revet.

Fra Port Douglas stiger man om bord i Poseidon, en 24 meter lang katamaran som tar deg med ut til Agincourt Ribbon Reefs der man kan snorkle på tre ulike steder i løpet av dagen. Hvis man ønsker å dykke, eller aldri har forsøkt dykking og vil gjøre et prøvedykk, så er dette mulig mot tillegg. Om bord finner man en romslig salong der lunsjen serveres, og vil man slappe av og nyte solen kan man gjøre det på dekk.

Lunsj er inkludert.

Prisklasse: priskategori 2

Daintree Dreaming

Lær om den aboriginske kulturen.

Opplev den aboriginske levemåten og få et innblikk i deres kultur på denne spennende dagsturen. Turen starter i Cairns eller Port Douglas og går nordover til Cooya Beach, der du blir møtt av en aboriginer. På denne turen vil du lære å kaste spyd for å fange fisk, krabber og annen mat som var nødvendig for aboriginernes eksistens. Du får innsikt i aboriginerkunst- og håndverk og får selv prøve deg som kunstner. Turen tar deg til fantastiske naturområder og en guidet tur i regnskogen.

Prisklasse: priskategori 2

Silversonic Outer Barrier Reef

Dagstur til Great Barrier Reef er et must.

Den 29 meter lange katamaranen Silversonic tar deg fra Port Douglas til Outer Barrier Reef. I løpet av dagen besøker dere tre forskjellige steder ytterst på revet, og du kan bruke de neste fem timene på å snorkle og oppdage den fantastiske undersjøiske verden som er her. Det er mulig å ta en guidet snorkletur i løpet av dagen. Det er også mulig å dykke mot tillegg.

Lunsj er inkludert. Søsterskipet Silverswift gjør en lignende tur med avgang fra Cairns.

Prisklasse: priskategori 2

Kuranda Rail, Rainforest & Skyrail

Skyrail i Kuranda

Kuranda er en idyllisk liten by 25 km nordvest for Cairns. Hit kommer du med buss, bil, det historiske Kuranda-toget eller Kuranda Skyrail som tar deg med over tretoppene med praktfull utsikt over regnskogen.

Vi anbefaler denne heldagsturen som starter enten i Cairns eller Port Douglas, hvor du reiser med tog en vei og med Skyrail den andre. Dagen er full av spennende opplevelser.

Prisklasse: priskategori 3

Cape Tribulation & Daintree

Utforsk Cape Tribulation og DaintreeFra Cairns eller Port Douglas reiser du kystveien nordover, over Daintree River til Daintree Discovery Centre. Her tar vi en kort guidet tur gjennom regnskogen, før turen går videre til Cape Tribulation hvor du kan ta en spasertur på stranden eller nyte omgivelsene.

Etter lunsj (inkludert i turen), er det et besøk ved Alexandra Lookout for å se den vakre panoramautsikten, og deretter en båttur på Daintree River for å oppleve områdets flora og fauna.

Prisklasse: priskategori 2

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser