Reiseforslag i Australia

purnululu np bungle bungle 06Australia er et av verdens mest kontrastrike og fascinerende land, med ufruktbare ørkener, frodige regnskoger, spennende storbyer og en unik dyreverden. Et land like stort som USA eller Europa, med så mange særpreg at det ikke kan beskrives - det må rett og slett oppleves!

Kjempemonolitten Uluru midt ute i ødemarken eller de 36 små, runde fjelltoppene som utgjør Kata Tjuta like ved, eller det to tusen kilometer lange Store Barriererevet med en utrolig korall- og fiskeverden, eller de mange nasjonalparker med Kakadu i nord, Daintree i nordøst og Nambung i vest, eller dyreartene som kenguru, koala, dingo, nebbdyr, pingviner og krokodiller - dette er bare noe av det som kan oppleves i landet "down under".

Australia har så uendelig mye å by på, og det er ikke mulig å oppleve alt på en gang - til det er landet for stort.

Vi har derfor satt sammen noen reiseforslag som forhåpentligvis kan bidra til litt inspirasjon når du skal planlegge din reise. 

Kontakt oss for mer informasjon og pristilbud » 


Reiseforslag i New South Wales

NSW kartNew South Wales har mye mer å by på enn storbyen Sydney.

Et par timers kjøring mot vest ligger den vakre, skogkledde fjellkjeden Blue Mountains, og vest for den igjen store saue- og kornfarmer. I sør ligger New Soth Wales' outback, med gruve- og kunstnerbyen Broken Hill. I nord ligger høylandet New England. Mest populær er nok likevel delstatens lange kystlinje, med en rekke små feriebyer med kilometerlange sandstrender og store surfebølger.

Se våre reiseforslag i New South Wales »


Reiseforslag i Queensland

 QLD kartFå steder i verden har en så mangfoldig natur som Queensland.

Derfor er det kanskje ikke så rart at hele fem områder anses som så viktige at de står på UNESCOs liste over steder med uerstattelig kultur- eller naturverdi - den såkalte verdensarven.

Området rundt Great Barrier Reef er utrolig fargerikt: Kystens kjølige blå. De smaragdgrønne regnskogene. Den gule solskinnet og de gylne sandstrendene. Den hete, røde outback’en. De fargerike småbyene og folkene som bor der – kort sagt et levende kaleidoskop! Queensland er ideelt for deg som gjennom én enkelt destinasjon vil utforske essensen av Australia.

Se våre reiseforslag i Queensland »


Reiseforslag i Northern Territory

NT kartHvis du er ute etter å oppleve den virkelige outbacken i Australia, skal du besøke Northern Territory.

Dette enorme området spenner fra de tropiske skogene i nord til det tørre og røde ørkenlandskapet midt i landet. Denne urørte villmarken byr på en rekke naturskapte underverker, samtidig som du her kommer tettere på aboriginerne og deres kultur enn noe annet sted i landet. Northern Territory byr på unike opplevelser og bare venter på at du skal utforske det. Kom hit og ta del i Australias historie!

Se våre reiseforslag i Northern Territory »


Reiseforslag i South Australia

SA kartSouth Australia er en av de tørreste delstatene i Australia.

Hele den nordlige delen er glohett ørken- og steppeland, og her ligger Australias største saltsjø. I sør er det imidlertid annerledes, ikke minst på grunn av Murray River – Australias største elv, og landskapet preges av jordbruk, da i første rekke vingårder. Mer enn halvparten av landets vinproduksjon skjer her. Helt i sør slår bølgene fra Sørishavet inn mot forrevne klipper.

Se våre reiseforslag i South Australia »


Reiseforslag i Victoria

VIC kartVictoria er den minste og tettest befolkede delstaten i Australia.

I tillegg til storbyen Melbourne kan Victoria by på 32 naturparker, gamle historiske byer og Australias vakreste kystvei – The Great Ocean Road. Den mektige Murray River danner grensen til New South Wales, og her kan man for eksempel slappe av på dekket av en gammel hjuldamper. Om vinteren kan man stå på ski i Victorias alper mot øst.

Se våre reiseforslag i Victoria »


Reiseforslag i Western Australia

WA kartWestern Australia er den største delstaten i Australia, og dekker nesten en tredjedel av hele landet.

Området er omtrent like stort som hele Vest-Europa. De aller fleste innbyggerne bor i hoved-staden Perth, og i det sydvestlige hjørnet av delstaten. Resten er Australias "ville vesten", et tynt befolket pionerland der man i hovedsak lever av gruvedrift, kvegbruk og turisme.

Se våre reiseforslag i Western Australia »


Reiseforslag tett på dyrelivet

au zoo 01En reise til Australia er en spesiell opplevelse nesten uansett hva du velger å gjøre eller hvor du velger å dra.

Men hvorfor ikke sette av litt tid til en ekstra spesiell opplevelse og komme i nærkontakt med noe av det unike dyrelivet som finnes her? Fra kenguru til koala, papegøyer til korallfisker, hvalhai til krokodille – i Australia kan du komme tett på dyrearter som ikke finnes noe annet sted i verden.

Se våre reiseforslag tett på dyrelivet »


Reiseforslag: Kjør selv

au elite 06Å kjøre selv er en ypperlig måte å oppleve Australia på!

Du kan komme deg dit du vil uten å måtte planlegge dagene i detalj. Outback, regnskog, dramatiske kystveier og landsbyer oppleves på en helt annen måte når du kan ta den tiden du ønsker. Spis på de lokale stedene og slå av en prat med lokalbefolkningen. Se kenguruer hoppe langs veiene og koalaer klatre i trærne. Hvorfor ikke leie en 4WD, ta med telt og sovepose for en eksotisk reise ut i "bushen"?

Se våre "kjør selv"-reiseforslag »

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser