Australias natur og kultur

Northern Territory, South Australia og New South Wales - 19 dager

109778-3Tradisjonell dans. Foto: Peter Eve & Tourism NT

Australia kan by på en eldgammel kultur, et unikt dyreliv og en variert natur som spenner fra tropisk regnskog til tørt ørkenlandskap. I dette reiseforslaget har vi lagt inn det mange som reiser til Australia for første gang ønsker å oppleve, samt noe vi gjerne anbefaler at man får med seg.

Turen starter i Oslo, men det er også mulig med tilslutning fra andre byer i Norge etter avtale.

Fra London flyr man direkte til Singapore, hvor det er lagt inn et par dagers stopp med overnatting på et hotell sentralt i byen. Bruk tiden til å utforske denne spennende storbyen hvor øst møter vest, f.eks. ved å besøke Chinatown eller Little India, før turen går videre til Darwin.

108930-3Klippemalerier ved Mount Borradaile, Arnhem Land. Foto: Tourism NT

Fra Darwin blir dere med på en fire dagers guidet tur til nasjonalparken Kakadu og til Arnhem Land, en urørt villmark med aboriginske klippemalerier og et yrende fugle- og dyreliv. Dette er en innholdsrik tur hvor man bl.a. blir med i båt på Yellow Water Billabong for å se etter krokodiller og de mange sjeldne fugleartene som holder til her, og besøker Nourlangie Rock med sine mange aboriginske klippemalerier.

Dere reiser videre ned til Katherine og tar en båttur langs Katherine Gorge, før man tar en avkjølende dukkert. Rundturen avsluttes i Litchfield nasjonalpark, der dere blant annet får se alle de spektakulære fossefallene som finnes i denne nasjonalparken.

105323-4Ta et avkjølende bad under en av de mange fossene i Litchfield. Foto: Tourism NT

Vel tilbake i Darwin settes kursen for Alice Springs midt i Australias røde sentrum. Her ligger the Royal Flying Doctor Service, som via fly og helikopter gir legehjelp til de som bor spredt rundt om på de enorme kvegfarmene. I Alice Springs finnes også The School of the Air som gir undervisning via radio til barn og ungdom i et område som er større enn mange europeiske land.

Fra Alice Springs blir dere med på en tre dagers guidet tur som gir dere det viktigste av Australias røde sentrum. Det tørre ørkenområdet midt i Australia er et unikt område med noe av det mest fargerike og uberørte landskapet du kan tenke deg. Her finnes rød ørkensand, grønne busker og knallblå himmel over paddeflate sletter med underlige fjellformasjoner. Det er rett og slett ubeskrivelig! Inkludert i turen er besøk ved Kata Tjuta, solnedgang og soloppgang ved den mektige klippen Uluru, samt Kings Canyon.

120069-4Uluru. Foto: Tourism NT

Neste stopp er Adelaide, som først og fremst er et utgangspunkt for en to dagers guidet tur til Kangaroo Island. Den tredje største øye i Australia ligger like sør for Adelaide, og her har man klart å beholde mye av Australias opprinnelige flora og fauna. Flere av dyreartene på Kangaroo Island er nærmest utryddet på fastlandet. Et av disse er den lille wallabyen og man anslår at det er rundt regnet 1 million av denne "mini-kenguruen" på øya. I tillegg finnes det over 30.000 koalaer på Kangaroo Island, og man er nærmest garantert å se disse og dyrearten som har gitt øya navn - kenguruen.

20351 366Kangaroo Island. Foto: Tourism SA

Turen avsluttes i Sydney, Australias største og mest fascinerende storby. Dagene er til fri disposisjon men vi anbefaler en dagstur til fantastisk vakre og idylliske Blue Mountains, samt de obligatoriske høydepunktene i Sydney som inkluderer Operahuset og Sydney havn.

Dere returnerer hjem fra Sydney via Singapore og London til Oslo.


Reisefakta

Pris per person når to reiser sammen: fra kr. 42.600

Prisen inkluderer:

 • All flytransport i økonomiklasse iht. program
 • Flyavgifter og drivstofftillegg iht. dagens satser
 • 2 netter på York Hotel i Singapore
 • 2 netter på Mantra on the Esplanade i Darwin
 • 4 dager / 3 netter guidet tur til Kakadu og Katherine
 • 2 netter på Chifley Alice Springs Resort i Alice Springs
 • 3 dager / 2 netter guidet tur til Uluru, Kata Tjuta og Kings Canyon
 • 2 netter på Oaks Horizon i Adelaide
 • 2 dager / 1 natt guidet tur til Kangaroo Island
 • 3 netter på Medina Grand i Sydney
 • Turistvisum til Australia

Reisen kan utvides. Mulighet for stopp i begge retninger. Kontakt oss for mer informasjon.


Klikk for et større bilde:


Klikk for å se video fra Australias outback:

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser