Den store opplevelsen Northern Territory

101869-4Ormiston Gorge utenfor Alice Springs. Foto: Tourism NT

Hvis du er ute etter å oppleve den virkelige outbacken i Australia, skal du besøke Northern Territory. Dette reiseforslaget inneholder høydepunktene av dette enorme området nord i landet - fra det tørre, røde ørkenområdet midt i landet til de grønne, tropiske skogene i nord. Alt i alt det beste av den urørte villmarken i Australias outback.

Turen starter i Oslo, men det er også mulig med tilslutning fra andre byer i Norge etter avtale.

104402-2En ballongferd over Alice Springs og ørkenen kan anbefales på det sterkeste. Foto: Tourism NT

Fra Oslo flyr dere via Singapore og Darwin til Alice Spings, den lille byen midt i Australias røde sentrum. Her ligger the Royal Flying Doctor Service, som via fly og helikopter gir legehjelp til de som bor spredt rundt om på de enorme kvegfarmene, the School of the Air som gir undervisning via radio til barn og ungdom i et område større enn mange europeiske land.

111007-4Uluru er aboriginernes hellige fjell. Foto: Tourism NT

Etter en natt i Alice Springs blir dere med på en tre dagers guidet tur som gir dere det viktigste av Australias røde sentrum. Det tørre ørkenområdet midt i Australia er et unikt område med noe av det mest fargerike og uberørte landskapet du kan tenke deg. Rød ørkensand, grønne busker og knallblå himmel over paddeflate sletter med underlige fjellformasjoner. Rett og slett ubeskrivelig! Inkludert i turen er besøk ved Kata Tjuta, solnedgang og soloppgang ved den mektige klippen Uluru samt Kings Canyon.

105553-4Strekningen fra Alice Springs til Darwin tilbakelegges ombord på The Ghan. Foto: Tourism NT

En togtur gjennom Australias outback er en opplevelse, og turen med The Ghan fra Alice Springs til Darwin tar nesten ett døgn, inkludert et stopp i Katherine. The Ghan er oppkalt etter de afghanske kamelførerne som bidro til å åpne Australias ugjestmilde indre, og går fra det rødfargede sentrum, over kveg- og sauefarmer, forbi eldgamle fjellkjeder og til de tropiske sumpområdene i nord. Komforten om bord er høy, og det er godt med tid til å reflektere over livet i dets alminnelighet. Og skulle du bli sulten eller tørst er redningen ikke langt unna. Tilbake i kupeen kan du betrakte naturen og dyrelivet som passerer utenfor.

120885-2Ubirr i Kakdu nasjonalpark. Foto: Johan Lolos/Tourism NT

Vel fremme i Darwin blir det en natts overnatting før dere med på en fire dagers guidet tur til nasjonalparkene Kakadu, Katherine og Litchfield. Områdene består av stort sett urørt villmark med aboriginske klippemalerier og et yrende fugle- og dyreliv. Dette er en innholdsrik tur hvor man bl.a. blir med i båt på Yellow Water Billabong for å se etter krokodiller og de mange sjeldne fugleartene som holder til her, besøker Nourlangie Rock med mange aboriginske klippemalerier, drar på båttur langs de stupbratte klippene i Katherine Gorge og bader i krystallklart vann i Litchfield. Det er også lagt opp til stopp ved flere besøkssentre hvor man kan lære mer om aboriginernes levesett og kultur.

Dere returnerer hjem fra Darwin via Singapore og London til Oslo.


Reisefakta

Pris per person når to reiser sammen: fra kr. 39.900

Prisen inkluderer:

  • All flytransport i økonomiklasse iht. program
  • Flyavgifter og drivstofftillegg iht. dagens satser
  • 2 netter på Chifley Alice Springs Resort i Alice Springs
  • 3 dager / 2 netter guidet tur til Uluru, Kata Tjuta og Kings Canyon
  • The Ghan togreise fra Alice Springs til Darwin i Gold Kangaroo Class
  • 2 netter på Darwin Central Hotel i Darwin
  • 4 dager / 3 netter guidet tur til Kakadu, Katherine Gorge og Litchfield
  • Turistvisum til Australia

Reisen kan utvides. Stopp i Singapore er tillatt i begge retninger. Kontakt oss for mer informasjon.


Klikk for å se større bilder:


Klikk for å se video (YouTube) av The Ghan:

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser