Australias røde sentrum

109420 3Foto: Tourism NT

Omtrent midt i Australia ligger den verdenskjente lille byen Alice Springs, inngangsporten til det røde ørkenområdet med flere naturskapte underverker. Dette reiseforslaget består av 5 dager i Australias røde sentrum, og er et godt utgangspunkt for et lengre besøk i landet "down under".

Turen starter i Oslo, men det er også mulig med tilslutning fra andre byer i Norge etter avtale.

Herfra flyr dere direkte til Alice Spings, den lille byen midt i Australias røde sentrum. Her ligger the Royal Flying Doctor Service, som via fly og helikopter gir legehjelp til de som bor spredt rundt om på de enorme kvegfarmene, the School of the Air som gir undervisning via radio til barn og ungdom i et område større enn mange europeiske land.

119746-2Omiston Gorge i West MacDonnell Ranges. Foto: Paddy Palin/Tourism NT

Bruk litt tid til å bli kjent i denne fascinerende byen. Inkludert er også en dagstur i 4WD gjennom MacDonnell Ranges til nasjonalparken Finke. Her får dere god innsikt i naturen og dyrelivet i de tørre ørkenområdene. Stopp i den historiske byen Hermannsburg for lunsj, og det er også anledning til å oppleve aboriginsk kunst og kultur på nært hold.

120069-4Uluru. Foto: Tourism NT

Neste dag blir dere med på en tre dagers guidet tur som gir dere det viktigste av Australias røde sentrum. Det tørre ørkenområdet midt i Australia er et unikt område med noe av det mest fargerike og uberørte du kan tenke deg. Rød ørkensand, grønne busker, knallblå himmel. Helt flatt eller underlige fjellformasjoner – rett og slett ubeskrivelig. Inkludert i turen er besøk ved Kata Tjuta, solnedgang og soloppgang ved den mektige klippen Uluru og Kings Canyon.

Dere returnerer hjem fra Alice Springs via Singapore og London til Oslo.

119661 38Kings Canyon. Foto: Paddy Palin/Tourism NT


Reisefakta

Pris per person når to reiser sammen: fra kr. 23.700

Prisen inkluderer:

  • All flytransport i økonomiklasse iht. program
  • Flyavgifter og drivstofftillegg iht. dagens satser
  • 3 netter på Alice Springs Resort i Alice Springs
  • Dagstur til Palm Valley og Finke National Park, inkl. lunsj
  • 3 dager / 2 netter guidet tur til Uluru, Kata Tjuta og Kings Canyon
  • Turistvisum til Australia

Reisen kan utvides. Kontakt oss for mer informasjon.


Klikk for å se større bilder:

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser