Sydney og sørlige Queensland

fraser island s 01

I dette reiseforslaget har vi kombinert en uke i spennende Sydney med en uke i leiebil til noen av de mest idylliske stedene i sørlige Queensland. Her får man med seg storby, sol, surf og strand på samme turen.

Turen starter i Oslo, men det er også mulig med tilslutning fra andre byer i Norge etter avtale.

Fra London flyr dere via en storby i Asia til Sydney, hvor dere tar inn på et sjarmerende hotell i byens historiske område - The Rocks. Dette er et glimrende utgangspunkt for å utforske storbyen, og det er kort vei til operahuset og den botaniske hagen m.m.

dnsw1411566-399-cHunter Valley. Foto: Murray Vanderveer/Destination NSW

Inkludert er en dagstur til fascinerende Blue Mountains, hvor man nærmest er garantert å komme tett på kenguruer, en dagstur til vindistriktet Hunter Valley og en helkveld i Sydney Opera House, med middag, omvisning og forestilling. Etter noen dager i sentrum av storbyen tar dere turen med ferje til Manly Beach for noen netter her ute langs Stillehavets bredder. Det å bo noen dager inne i sentrum og noen dager ute ved Sydneys strender er en perfekt kombinasjon, og stadig mer populært.

dnsw1086799 cSydney havn og operahuset. Foto: Hamilton Lund/Destination NSW

Etter en uke i Sydney går turen i fly til Brisbane i solskinnsstaten Queensland. Her henter dere leiebil på flyplassen og kjører sørover mot Lamington National Park. Dette er et område med vakre fjell og et omfattende nett av vandreruter, og her kan man virkelig utforske regnskogen i Australia. En av de mest kjente turene bringer en over tretoppene når en følger stien inn på en hengebro som henger 15 meter over bakken.

030354 634Lamington National Park. Foto: Murray Waite/Tourism and Events Queensland

Etter noen dager i regnskogen settes kursen nordover mot solskinnskysten og den lille byen Noosa. Dette er en sjarmerende by og et populært sted for de som søker sol, strand og badeliv. Kyststrekningen nord for Brisbane opp til Noosa kalles Sunshine Coast - solskinnskysten. Her ligger små badebyer på rekke og rad, alle med flotte strender for surfing og bading. Innenfor kysten ligger flere interessante nasjonalparker. Noosa er kanskje den mest sjarmerende byen på Sunshine Coast.

Like nord for Noosa ligger Hervey Bay og her parkerer dere bilen før dere tar katamaranen over til Fraser Island - verdens største øy av sand. Fraser Island, eller "K'gari" som den kalles av aboriginerne, kan med rette kalles et paradis på jord. Her er uendelige hvite sandstrender og sildrende bekker med krystallklart vann, og øya er overraskende nok full av regnskog - trærne vokser rett opp av sanden.

fraser island 1Fraser Island

På Fraser Island finnes i tillegg hele 40 ferskvannsinnsjøer, et innfløkt økosystem og et rikt plante, dyre- og ikke minst fugleliv. Man regner med at det finnes 350 ulike fuglearter her, og dingoene på Fraser Island anses å være de mest renrasete i hele Australia. Et obligatorisk sted å besøke er Maheno wreck, vraket av et skip som strandet på øya under en syklon i 1935 og som nå er helt rustet ned. I Champagne Pools kan man bade i saltvann, ved Indian Heads kan man sitte i måneskinn og betrakte et hav av sand. Kingfisher Bay Resort er det perfekte utgangspunkt for å utforske denne verdensarvlistede sandøya.

Etter noen dager her returnerer dere til fastlandet og kjører tilbake til flyplassen i Brisbane hvor dere leverer leiebilen og setter kursen hjemover igjen.


Reisefakta

Pris per person når to reiser sammen: fra kr. 28.900

Prisen inkluderer:

 • Fly t/r Australia
 • Flyavgifter og drivstofftillegg iht. dagens satser
 • 4 netter på Harbour Rocks Hotel i Sydney
 • Dagstur til Blue Mountains i Sydney, inkl. lunsj
 • Dagstur til Hunter Valley, inkl. lunsj
 • Helkveld i Sydney Opera House, med middag, omvisning og forestilling
 • 3 netter på Quest Grande Esplanade ved Manly Beach
 • 7 dager i leiebil t/r Brisbane
 • 2 netter på O'Reilly's Rainforest Retreat i Lamington National Park
 • 2 netter på BreakFree French Quarter Resort, Noosa
 • 3 netter på Kingfisher Bay Resort på Fraser Island
 • Transfer i båt t/r Fraser Island
 • Turistvisum til Australia

Reisen kan utvides. Kontakt oss for mer informasjon.


Klikk for et større bilde:


Klikk for å se video av The Great Sunshine Way:

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser