Den Store Opplevelsen - Langs vestkysten

Utforsk kysten av Western Australia

004904-786Nature's Window i Kalbarri National Park. Foto: Tourism Western Australia

Kyststrekket på 2.225 kilometer fra Perth til Broome er en fantastisk opplevelse av vakker natur. Her finnes utallige kritthvite strender, spennende nasjonalparker og rev med hundrevis av fisker- og korallarter som innbyr til dykking og snorkling.

Det hele begynner med et par netter på et sentralt hotell i Perth, videre nordover til Geraldton for et par netter der. I Monkey Mia ved Shark Bay tilbringer en tre dager. Her kan man oppleve å svømme med delfiner som ofte velger å komme tett innpå mennesker, en unik opplevelse! I Exmouth bor en på et nytt resort med et av Australias fineste korallrev like i nærheten. Videre følger 3 netter i nasjonalparken Karijini med overnatting i luksustelt, og dette er en storslått opplevelse av Australsk natur i de mest spektakulære omgivelser! Til slutt er det Broome med sine vakre strender som står for tur.

Reiseforslaget inkluderer flyreisen Oslo – Perth t/r samt fly fra Broome til Perth, 17 netter på hotell og resorter langs vestkysten av Australia fra Perth til Broome samt leiebil for 15 dager. Totalt må en beregne ca 3 uker på dette reiseforslaget med flyreisen fra Norge.

001061-787Perth. Foto: Tourism Western Australia

Perth ligger naturskjønt til ved Swan River. Perth er også kanskje Australias reneste by, og så skinner solen nesten alltid der. Sentrum er lite og kompakt, og du kan gå til det meste. Klimaet er ideelt: En kort vinter med temperatur på rundt 18 grader, og en lang, tørr sommer med rundt 28 grader. Den lille havnebyen Fremantle må man også få med seg. Fantastisk sjarmerende og kjent for sine mange kafeer. Men det er de fantastiske områdene langs kysten nordover fra Perth som er hovedmålet med denne turen.

007099-786Kom tett på delfinene i Monkey Mia. Foto: Tourism Western Australia

Monkey Mia ligger i den verdensarvlistede nasjonalparken Shark Bay. Her kan man oppleve ville delfiner på nært hold et par ganger om dagen, besøke den utrolige Shell Beach som er en av bare to strender i verden som kun består av bittesmå skjell, eller stromatolittene i Harmelin Pool Om ønskelig kan man bli med på en times cruise med seilbåt (ikke inkl.) og se mer av det unike livet under vann - delfiner, haier, sjøkuer m.m.

Exmouth ligger 1264 kilometer nordvest for Perth omtrent midt på kystlinjen til staten Western Australia. Byen ligger ved revet Ningaloo Marina Park som er den aller største attraksjonen i dette området. Revet er Western Australia sitt svar på Great Barrier Reef. Ved Ningaloo finnes det mer enn 520 ulike fiske arter, 250 ulike typer av koraller, skilpadder, hvaler med mer. Den aller største attraksjonen av dem alle er uten tvil hvalhaien som tiltrekker seg tusenvis av nysgjerrige dykkere og snorklere hvert år, i håp om å få øye på verdens største fisk og kanskje muligheten til å svømme ved siden av den.

004433-786Dykker og hvalhai ved Exmouth. Foto: Tourism Western Australia

Karijini National Park er et fascinerende sted med noen av de flotteste omgivelsene man kan forestille seg! Nasjonalparken er den nest største i staten Western Australia og blir oppsøkt av mange tilreisende hvert år. Dette er en autentisk australsk outback opplevelse, den rette opplevelsen for denne delen av Australia. Resortet er 100 % eid av aboriginere og er et perfekt utgangspunkt for å utforske spennende natur. I nærheten finnes store områder med typisk australske sletter, canyoner med fossefall og fristende små innsjøer for å nyte et forfriskende bad. Dyrelivet er imponerende og er til å ta og føle på.

000375-786Kenguru med barn i pungen. Foto: Tourism Western Australia

2.400 kilometer nord for Perth, ved grensen til den store ørkenen Great Sandy Desert, ligger perlen i den nordlige delen av Western Australia, Broome. Dette er en gammel perlefiskerby med noen tusen innbyggere, et deilig vinterklima og 22 kilometer med flott, tropisk badestrand med kritthvit sand og turkisblått hav. Her avsluttes turen før man returnerer hjem via Perth.


Reisefakta

Pris per person når to reiser sammen: fra kr. 35.500

Prisen inkluderer:

 • All flytransport i økonomiklasse iht. program
 • Flyavgifter og drivstofftillegg iht. dagens satser
 • 3 netter på Goodearth Hotel i Perth
 • 2 netter på All Seasons i Geraldton
 • 3 netter på Monkey Mia Dolphin Resort i Shark Bay
 • 3 netter på Mantarays Ningaloo Beach Resort i Exmouth
 • 3 netter på Karijini Eco Retreat i Karijini National Park
 • 1 natt på All Seasons i Port Hedland
 • 3 netter på Cable Beach Club Resort & Spa i Broome
 • 15 dager leiebil fra Perth til Broome
 • Turistvisum til Australia

Reisen kan utvides. Stopp i Hong Kong tillatt i begge retninger.

Kontakt oss for mer informasjon og bestilling »


Klikk for et større bilde:

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser