South Australia - mat, vin, dyreliv og outback

fleurieu peninsula i south australia

South Australia er en av de tørreste delstatene i Australia. Hele den nordlige delen er glohett ørken- og steppeland, mens landskapet i sør preges av jordbruk, og da i første rekke vingårder. Hovedstaden Adelaide er en livlig by med mange kulturelle arrangementer og spennende restauranter. Ta turen ut av byen, og du har mange muligheter til å oppleve det australske dyrelivet på nært hold.

Lonely Planet har kåret South Australia til en av verdens 10 beste regioner for 2017, og det sier ikke så rent lite. Du kommer til å bli både overrasket og sjarmert av denne varierte delen av Australia.

Adelaide
Adelaide er hovedstaden i South Australia og berømt for sine store musikk- og kunstfestivaler. Adelaide er det perfekte utgangspunktet for dine australske opplevelser, og herfra har man enkel tilgang til det unike dyrelivet, den spesielle outback’en og de flotte matopplevelsene. 

Kangaroo Island
Like sør for byen ligger Kangaroo Island, som er Australias tredje største øy. Selv om øya er stor, bor det ikke så mange der, og den har dermed beholdt mye av sin opprinnelige flora og fauna. Den mest vanlige tilbakemeldingen fra de som besøker Kangaroo Island er at det var høydepunktet og den mest minnerike opplevelsen fra turen til Australia.

Flinders Ranges
Lengst nord i delstaten ligger fjellkjeden Flinders Ranges, med ville, fargerike klipper, et rikt dyreliv og dype, vannfylte kløfter hvor man kan få seg en avkjølende dukkert i varmen. Enda et lite stykke lenger nord begynner “The Outback” – et øde, tomt og knusktørt landskap. Men under den tørre og varme overflaten finnes en vakker og verdifull smykke-stein – opal.

Vi kan også anbefale et cruise i hjuldamper på Murray River eller marine opplevelser på Eyre Peninsula, også kjent som hovedstaden for sjømat i Australia.

Uansett hva man er på jakt etter så finner man det i South Australia – spenning, kultur, unike opplevelser eller ren avslappning.

For mer informasjon om South Australia, besøk nettsidene til Visit South Australia eller besøk South Australia på Facebook.

eyre peninsula swimming with sea lions 4Svøm med sjøløver på Eyre Peninsula


Fem ting du bør få med deg i South Australia:

  • Adelaide, en sjarmerende storby omgitt av grønne parker som er berømt for sine store musikk- og kunstfestivaler.
  • Barossa, området like nord for Adelaide hvor noen av Australias beste viner produseres.
  • Kangaroo Island, hvor man nærmest er garantert å få nærkontakt med ville koalaer, kenguruer, pingviner og seler.
  • Flinders Ranges, fjellkjeden med ville, fargerike klipper, dype vannfylte kløfter og et rikt dyreliv.
  • Coober Pedy, verdens opalhovedstad hvor man under den tørre, solsvidde overflaten finner vakre smykkesteiner.

Klikk for å se video:


Anbefalt app: 365 Days of Wine and Food
365 days wine food app iconAdelaide er vin-hovedstaden i Australia, og er et spennende knutepunkt for nesten tusen vinprodusenter, restauranter, kafeer og matprodusenter. 

Finn ut hva som skjer hvor i South Australias 18 regioner ved å bruke appen 365 Days of Wine and Food på din smarttelefon. Søk etter de beste vin- og matarrangementene, fra smakstesting og lærerike omvisninger på vingåder, til kokkekurs og eksklusive matopplevelser, og sorter etter sted, dato eller type.

Appen er gratis og kan lastes ned både for iPhone/iPad og Android. Den har også egen Facebook-side.


Klikk for større bilder:

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser