Kulturelle og kulinariske Melbourne

Tilbring noen dager i storbyen MelbourneMelbourne. Foto: Greg Elms

Melbourne er byen som vet hvordan man skal nyte livet. Velg mellom de mange restaurantene, konsertene, teatrene, festivalene og de store sportsarrange­mentene. Alt finnes tilgjengelig i byen som har en spektakulær blanding av ny og gammel arkitektur, elegante gater og overdådige parker og hager.

Med sine drøyt 4 millioner innbyggere er Melbourne Australias nest største by, og hovedstad i delstaten Victoria. 

Mat og drikke
Melbourne har en levende lidenskap for mat og drikke, noe som gjenspeiles i tusenvis av restauranter og barer som byr på gastronomiske opplevelser fra hele verden. Byen er en smeltedigel når det kommer til matopplevelser, med restauranter som kombinerer smaker fra alle verdenshjørner. Her finner man alt fra det helt klassiske kjøkken til det virkelig eksotiske. Dra til bydelen Richmond for vietnamesisk, Carlton for italiensk, Fitzroy for spansk tapas og Chinatown for autentisk kinamat.

Arkader og bakgater
Byens nettverk av arkader, dvs. bortgjemte gater, er det mest omfattende i hele Australia. Block Arcade mellom Collins og Elizabeth Street ble bygget i 1891 og er kronen på verket. Det finnes en rekke arkader i sentrum av byen, alle beliggende kun et kvartal unna Collins Street. Ta en spasertur og finn bortgjemte kafeer, restauranter, barer og butikker. Det er et must å bruke litt tid på å gå gjennom arkadene, og kanskje får du en litt større forståelse av byens sjel og hvorfor innbyggerne setter så stor pris på den.

Været i Melbourne
Klimaet i Victoria preges av de ulike klimasonene man finner i staten, fra de varme og tørre regionene i nordvest til de snøkledde fjellområdene i nordøst. Melbourne har rykte på seg for å ha svært skiftende vær, og mange påstår at byen kan ha fire årstider på en dag. Vanligvis har byen et temperert klima med varme somre, kjølige vintre og mildt vær både vår og høst. Gjennomsnittstemperaturen om sommeren ligger på 25 grader og på 14 grader om vinteren. Byen får mest nedbør mellom mai og oktober.   

Severdigheter og opplevelser:

  • Oppdag historiske arkader og gater der det finnes mange restauranter, cafeer, barer og motebutikker, eller tilbring tid i en av byens mange parker.
  • Opplev byens store interesse for sport. Enten det er fotball, cricket, rugby eller annen sport; besøk gjerne sportsarenaene.
  • Delta på en festival. I Melbourne har det meste sin egen festival, alt fra mat, film, kunst og musikkfestivaler, til litteratur og kunsthåndverk.
  • Besøk St.Kilda som med sine badestrender, restauranter og barer er en oase i storbyen.

Se denne videoen for en kort introduksjon til Melbourne:

Turer og utflukter i og rundt Melbourne

Under har vi samlet noen av våre mest populære dags- og flerdagsturer med utgangspunkt i Melbourne. Har du spesielle interesser eller er usikker på om disse passer for deg, så ta kontakt med en av våre dyktige reisekonsulenter for en hyggelig reiseprat.

Kontakt oss for mer informasjon og pristilbud »

Lanes & Arcades Tour

Finn Melbournes hemmligheter.

En guidet halvdagstur der dere går gjennom Melbournes gater og arkader, og får ta del i noen av byens ”hemmeligheter” – slike som det er lett å gå glipp av når man utforsker byen på egenhånd.

Små butikker, sjarmerende caféer, litt historie og arkitektur inngår i turen. Lunsj er inkludert.

Prisklasse: priskategori 1

Colonial Tramcar Restaurant

Spis middag på Colonial Tramcar i Melbourne

Spis middag ombord på Colonial Tramcar. Denne trikken som er omgjort til en restaurant, tar deg på en tur rundt Melbourne samtidig som du spiser en god middag. En annerledes og minneverdig opplevelse.

 Prisklasse: priskategori 1

Yarra Valley Food & Wine Journey

Mat og vintur til Yarra ValleyDette er en heldagstur til Yarra Valley, Victorias mest kjente vindistrikt.

Dagen starter med et besøk hos vinprodusentene De Bortoli Winery, der dere får prøvesmake premiumviner kombinert med oster i deres Cheese Maturation Room. 

Beundre landskapet mens du prøver viner på Coldstrem Hills, Dixon Creek Estate og Dominique Portet. Dette er en dag fylt med nye opplevelser, varierte viner og god mat.

Lunsj på Domaine Chandon er inkludert. 

Prisklasse: priskategori 2

Phillip Island & Private Penguin Experience

Se pingviner på Phillip Island140 km sørøst for Melbourne ligger Phillip Island, kjent for sitt unike dyreliv og spesielt de mange pingvinene som er her. Hver dag ved solnedgang kommer pingvinene tilbake etter en dag ute på sjøen og dette fenomenet er kjent som "Penguin Parade". Denne dagsturen inkluderer både dette og mange andre spennende opplevelser.

Prisklasse:priskategori 2

Koalas and Kangaroos in the Wild

Se kenguruer og andre dyr i det fri

Med Echidna Walkabout kommer du ut i den australske bushen og får oppleve kenguruer, koalaer, emuer og flere andre dyrearter på nært hold. Guidene er kunnskapsrike og lærer deltakerne om det fantastiske plante-og dyrelivet som finnes i Australia. Lunsj er inkludert.

Prisklasse:priskategori 2

Horseback Winery Tour

Bli med på en annerledes vintur på hest.

Denne unike dagsturen tar deg til halvøya Mornington Peninsula som ligger sør for Melbourne. Der venter en annerledes vintur, hvor man besøker 2 vingårder til hest. Turen gjøres i grupper og du trenger ikke ha erfaring med hest eller ridning. Vinturen tar ca. 3 timer og du sitter på hesteryggen ca. halvparten av tiden.

Prisklasse: priskategori 3

Great Ocean Road & Twelve Apostles

Heldagstur til Great Ocean Road

En heldagstur med buss fra Melbourne der man kjører Great Ocean Road. Besøk Apollo Bay og se De tolv apostlene.

Disse sandstensformasjonene er et resultat av erosjonen som har pågått i tusenvis av år. Hør skipperhistoriene fra Loch Ard og besøk ravinen. Før dere returnerer til Melbourne har dere også et stopp i Port Campbell.

Prisklasse: priskategori 2

Healesville Sanctuary

Healesville Sanctuary Dyreparken Healesville Sanctuary har med sine over 200 arter verdens største samling av australske dyr, inkludert rovfugl, dingo, koala, kenguru, wombat og platypus.

Healesville kjemper mot utryddelsen av dyrearter gjennom avlsprogrammer, og de fokuserer i tillegg på å skape bevissthet rundt et bærekraftig miljø for både dyr og mennesker. Healesville har fått internasjonal anerkjennelse for sitt arbeid med å redde utrydningstruede arter på parkens dyresykehus, som er åpent for besøkende. Her blir mer enn 2000 syke og skadde dyr behandlet hvert eneste år.

Sunrise Balloon Flight

Varmluftsballong over Melbourne

Før solen står opp blir du hentet fra ditt hotell i Melbourne og transportert til området der de fyller opp varmluftsballongene.

Ved soloppgang svever du over Melbourne og har den beste utsikten du kan forestille deg. Ikke mange byer i verden tillater varmluftsballonger over sentrum på denne måten. Du er i luften i ca. 1 time.

 Prisklasse: priskategori 3

Dagstur til Peninsula Hot Springs

Panoramautsikt fra de varme kildene.

Denne avslappende dagsturen tar deg til Peninsula Hot Springs på halvøya Mornington Peninsula sør for Melbourne. Peninsula Hot Springs er en samling naturlige varme kilder, der termisk mineralvann strømmer inn i de mange bassengene og private badene.

Prisklasse: priskategori 2

Great Ocean Road på 3 dager

TRUGANINAjanine150214p08prcroptextTur med guide - 3 dager

Opplev denne dramatiske kysten på en all-inclusive gruppereise. Se Australias ville dyr sammen med en erfaren guide.

Turen inkluderer 2 frokoster, 3 lunsjer, 2 middager og 2 netter overnatting på trivelige boutique Bed&breakfasts. Gruppen er liten, maksimalt 8 personer.

Prisklassepriskategori 5

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser