Western Australia - endeløs outback og fantastiske strender

Bungle BunglesBungle Bungle i Purnululu National Park. Foto: Tourism Western Australia

WA kart

Western Australia er den største delstaten i Australia, og dekker nesten en tredjedel av kontinentet. Området er omtrent like stort som hele Vest-Europa.

De aller fleste innbyggerne bor i hovedstaden Perth, og i det sørvestlige hjørnet av delstaten. Resten er Australias ”ville vesten”, et tynt befolket pionerland der man i hovedsak lever av gruvedrift, kvegbruk og turisme. 

Se våre reiseforslag i Western Australia »

Perth
Perth er den eneste delstatshovedstaden i Australia der man kan gå på stranden, koble av i naturen, benytte seg av stor­byens mange tilbud, besøke vingårder av verdensklasse og se solen gå ned i havet, alt innen en radius på 30 minutter fra byen. Byen har 19 rene og uberørte strender, fra den berømte stranden i Cottesloe til den kjente surfestranden Scarborough. Den lille og sjarmerende havnebyen Fremantle, som er kjent for sine mange kafeer, bør man også få med seg. Les mer opplevelsene i Perth.

Kameltur i Western AustraliaKameltur på Cable Beach i Broome. Foto: Tourism Western Australia

Broome
Broome er et av de mest populære feriestedene i Western Australia takket være sitt varme klima og sine endeløse strender. Cable Beach er byens mest populære og velkjente strand, der man blant annet kan se solnedgangen fra ryggen på en kamel. Broome er også utgangspunktet for reiser til det store og mektige villmarksområdet Kimberley. 

Kimberley
Det nordvestlige hjørnet av Western Australia, fra Broome og nordover, er nesten folketomt. Her finnes en rekke særpregede klippeformasjoner, blant annet Bungle Bungles. Dette er et område med en rekke små runde fjelltopper som alle har svarte striper på en ellers rød overflate. Et av de mange fantastiske og merkelige naturfenomen i Australia. 


Fem ting du må få med deg i Western Australia:

  • Monkey Mia, hvor ville delfiner kommer inn til stranden to ganger om dagen.
  • Pinnacles, et månelignende ørkenområde hvor svære søyler av kalkstein stikker opp av den gule sanden.
  • Kimberley, et nesten folketomt område med urørt villmark og fantastisk natur.
  • Ningaloo Reef, korallrevet som nesten overgår Great Barrier Reef og med et utrolig variert og fargerikt undervannsliv, bl.a. hvalhaier.
  • Margaret River, et frodig område i et ellers tørt landskap med noen av Australias beste vingårder og mange bra surfesteder.

Se video fra Western Australia:

Vil du ha et prisforslag?

Send oss en forespørsel så kontakter vi deg så snart som mulig

Se våre reiseforslag i Western Australia »


Klikk for større bilder:

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser