Øvrige Western Australia

005787-787Par ved Calton Hill i Kununurra. Foto: Tourism Western Australia

Western Australia er mer enn storbyen Perth. Under er noen andre destinasjoner vi anbefaler i denne store delstaten.

Ningaloo Reef
Ningaloo Reef er et fantastisk korallrev som ligger 1200 km nord for Perth. Det er mange som mener at Ningaloo Reef overgår Great Barrier Reef i Queensland. Ningaloo Reef, som står på verdensarvlisten, har et utrolig variert og fargerikt undervannsliv. Verdens største fisk, hvalhaien, holder til i området ved Ningaloo Reef mellom april og juli hvert år. Det er mulig å svømme med disse majestetiske dyrene på organiserte turer i dette tidsrommet. Det er også mulig å se skilpadder og sjøkuer.

Monkey Mia
Monkey Mia er et populært turistområde ca. 900 km nord for Perth og er aller mest kjent for sine delfiner. Delfinene har daglig i mer enn 50 år kommet helt inn til strendene i området, så her er det gode muligheter til å få sett de på nært hold.

Delfiner i Monkey Mia.Delfiner i Monkey Mia. Foto: Australia's Coral Coast

Karijini National Park
Karijini National Park er den nest største nasjonalparken i Western Australia og her finnes noen av de vakreste omgivelsene man kan tenke seg. Bo her et par netter og få en autentisk ”outback”-opplevelse.

Broome
2400 kilometer nord for Perth, ved grensen til den store ørkenen Great Sandy Desert, ligger perlen i den nordlige delen av Western Australia, Broome. Dette er en gammel perlefiskerby med noen tusen innbyggere, et deilig vinterklima og 22 kilometer med flott, tropisk badestrand med kritthvit sand og turkis­blått hav. Broome er et bra utgangspunkt for turer i det ville og vakre Kimberley. Vi anbefaler et par dager her uansett om du kjører selv eller skal på en flerdagstur som starter her.

Kimberley
Kimberley tilbyr noen av de mest unike villmarksopplevelsene i Australia. Området dekker nærmere 423 000 kvadratkilometer og regionen huser færre mennesker enn nesten noe annet område på jorden. Her finner man flere enorme nasjonalparker, spektakulære juv, store fossefall, og en nesten uberørt kystlinje med et utrolig undervannsliv. Det er også et område hvor man kan få et autentisk innblikk i livet til aboriginere, lære om deres historie, se deres bergkunst eller smake på ”bush tucker”, som er maten de finner og lever av i naturen.

Området sør for Perth byr på spektakulære kystlinjer.Området sør for Perth byr på spektakulære kystlinjer. Foto: Tourism Western Australia

Sør for Perth
Området sørvest for Perth er en flott kjør-selv destinasjon, og her er det heller ikke så langt mellom høydepunktene. Området kjennetegnes av lange, familievennlige strender, gode forhold for surfing, mat og vin i verdensklasse og hyggelige småbyer. Busselton, Yallingup, Margaret River og Cape Leeuwin er noen av stedene vi anbefaler å kjøre innom.

Sørøst for Perth ligger to andre flotte feriedestinasjoner. I Denmark finner man nasjonalparker med strender i verdensklasse, mens Albany har spennende naturformasjoner, et interessant hvalmuseum og selvfølgelig enda flere vakre strender.

 


Resorter og utflukter

Under er et utvalg av spesielle resorter og utflukter i øvrige Western Australia. 

Ta kontakt for flere forslag. Vi hjelper deg gjerne med å legge opp en reise i Western Australia.

Kontakt oss for mer informasjon og pristilbud »

El Questro Homestead

elquestro s 02Kimberley er et av verdens siste øde villmarksområder, og i El Questro Wilderness Park kan du utforske steder der få andre mennesker har vært, blant annet de særpregede klippeformasjonene Bungle Bungles.

Med over 100 kilometer til nærmeste by, er El Questro Homestead en oase i et ellers øde og vilt landskap. Selv om det er langt til nærmeste nabo, føler man seg ikke isolert. Rett som det er kommer en wallaby eller tre på besøk, og i elven nedenfor ligger ferskvannskrokodillene på lur.

Standardpriskategori 5

Karijini Eco Retreat

karijini eco s 01Karijini National Park ligger i Pilbara regionen i Western Australia - et unikt og variert landskap i et nærmest urørt område.

Karijini er kjent for sine stupbratte klippevegger, flotte elver og spektakulære kløfter og stryk. Nasjonalparken er den nest største i delstaten Western Australia, og besøkes av mange tilreisende hvert år.

Standardpriskategori 3

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser