Perth - byen ved Det indiske hav

Perth Perth sett fra Matilda Bay. Foto: Tourism Western Australia

Solfylte Perth er delstatshovedstaden i Western Australia, og er kanskje Australias reneste by. Byen ligger naturskjønt til ved Swan River, og den beste utsikten får man fra Kings Park and Botanic Garden – en av verdens største byparker.

Bysentrum er ikke større enn at man kan gå til de aller fleste severdigheter, shopping og restauranter. Ta en lang lunsj ved elven eller på stranden, og nyt det brede kulinariske tilbudet som Perth byr på.

I selve bysentrum finner du forretningsstrøket med skyskrapere og gågater som inneholder et bredt utvalg av butikker, restauranter, barer og kjøpesentre. Vil du oppleve den kulturelle siden av Perth anbefaler vi å besøke bydelen Northbridge, der du finner spennende restauranter og kafeer, og flere museer, blant annet Art Gallery of Western Australia.

Strandaktiviteter på Cottesloe Beach.Glem heller ikke byens mange strender som alle vender vestover, noe som betyr spektakulære solnedganger når solen forsvinner ned i horisonten av Det indiske hav. Scarborough Beach og Cottesloe Beach er byens mest kjente strender, og når man er ferdig med å svømme, surfe og sole seg kan man boltre seg i et stort utvalg av trendy barer og restauranter med havutsikt.          

Været i Perth
Delstaten Western Australia er så stort at det har flere klimasoner. Perth har flere soldager enn noen andre australske delstatshovedsteder, og klimaet er varmt og solrikt. Det regner mest mellom mai og september, og den varmeste måneden er vanligvis februar der gjennomsnittstemperaturen ligger på rundt 31 grader. En sjøbris med tilnavnet «The Fremantle Doctor» er ofte velkommen da den kjøler ned luften på de varmeste dagene. Vintrene er milde og temperaturen ligger på mellom 18-21 grader.    

Severdigheter og opplevelser

  • Swan Valley, besøk en av de lokale vingårdene som kun ligger en halvtimes kjøring fra bysentrum.
  • Besøk de populære bystrendene Scarborough og Cottesloe. 
  • Nyt utsikten over Swan River fra Kings Park and Botanic Garden.
  • Fremantle – en sjarmerende havneby kun 30 minutter fra Perth. Besøker man Australias vestkyst så bør man absolutt ta en tur hit. Byen ligger ved munningen til Swan River rett ved Det indiske hav. 
  • Rottnest Island - en øy utenfor Fremantle med en fargerik historie og som er et idyllisk reisemål med vakre strender og storslått natur- og dyreliv. 

 

Dagsturer og utflukter i og rundt Perth

Under har vi samlet noen av turene vi anbefaler med utgangspunkt i Perth.
Ta kontakt med oss for flere forslag og bestilling.

Perth og Fremantle Sightseeingtur

Perth og Fremantle Sightseeing

På denne morgenturen vil du se Perth og alle Fremantles severdigheter, og få et innblikk i den lokale levestilen. Se den vakre Kings Park and Botanic Garden, med utsikt over Perth og Swan River. Her kan du gå mellom tretoppene på Tree Top Walkway. Nyt den pittoreske kjørestrekningen langs Cottesloe Beach. Besøk historiske Fremantle, med restaurerte, gamle bygninger og mange kafeer.

Prisklasse: priskategori 1

Dagstur til Rottnest Island

rottnest island

Bli med på en guidet dagstur til Rottnest Island som er et populært feriemål både på grunn av sin storslagne natur og vakre strender, og også for sin historie. Lunsj er inkludert. Denne turen er med buss, men det finnes også mulighet for å sykle rundt øya på egenhånd. Ta kontakt med oss for informasjon.

Prisklasse: priskategori 1

Margaret River Dagstur

Margaret River

Margaret River er kjent for viner av verdensklasse, gode surfemuligheter og vakker natur. På denne heldagsturen fra Perth får du i tillegg til å smake vin hos noen av Margaret Rivers mange vinprodusenter, også se og oppleve severdigheter som Busselton Jetty, Cape Leeuwin Lighthouse og Mammoth Cave. Lunsj er inkludert.

Prisklasse: priskategori 2

Pinnacles, sanddyner og koalabjørner

sid 79 4wd pinnacles sand dunes och koalasDette er en heldagstur til Nambung nasjonalpark og de berømte kalksteinsformasjonene, The Pinnacles, stående rett opp fra bakken. På veien dit stopper vi ved Caversham Wildlife Park for å se koalabjørner og kenguruer, før turen går videre til fiskeværet Lancelin der 4WD bilen tar oss over de heftige sanddynene. Lunsj er inkludert.

 

Prisklasse: priskategori 2

Ikoner i Western Australia

009680-789Tur med guide. Varighet: 5 dager.

Reis langs kysten av Western Australia for å oppleve ville delfiner i Monkey Mia, Ningaloo Reef, slående røde juv i Kalbarri og mystiske Pinnacles Desert.

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser