Eventyr i 3 delstater

21 dager

12749På Kangaroo Island kommer du tett på dyrelivet. Foto: Brett Sheriden/SATC

I delstatene South Australia, Victoria og Northern Territory kan du komme nærmere på det unike dyrelivet enn i andre deler av landet. I dette reiseforslaget har vi fokusert på områdenes vakre og vekslende natur, det rike dyrelivet og livets goder som mat og vin.

Reisen starter i Oslo, men det er mulig å starte fra andre byer i Norge etter avtale.

Fra London flyr dere via en storby i Asia til Melbourne hvor dere tar inn på et hyggelig hotell som ligger sentralt i byen. Her bor dere 2 netter og har god tid til å utforske denne sjarmerende byen på egen hånd. Vi har inkludert en heldagstur med Savannah Walkabout hvor dere kommer ut i den australske bushen og får oppleve kenguru, koalaer, emuer og flere dyrearter på nært hold.

visionsofvictoria1244166-305Klippene "Twelve Apostles" kan sees langs Great Ocean Road mellom Melbourne og Adelaide. Foto: Robert Blackburn

Etter noen dager i Melbourne henter dere bobilen og setter kurs vestover mot Adelaide. Opplev verdens vakreste kystvei, Great Ocean Road, eller kjør i innlandet blant idylliske vingårder. Kysten mellom Melbourne og Adelaide er fantastisk vakker, der vinområder langsomt glir over til et dramatisk kystlandskap med klipper som stuper rett ned i havet og bratte skogskledde fjellvegger. Langs veien passerer dere sjarmerende små kyststeder hvor man bør stoppe og kjenne på atmosfæren.

Alternativt kan dere kjøre inn i landet til fjellområdene i nasjonalparken Grampians. Dette området er kjent for sine merkelige fjellformasjoner og bratte klippevegger. Dere velger selv og veien er åpen.

visionsofvictoria918561 302Grampians. Foto: Robert Blackburn

Etter en uke på veien er dere fremme i Adelaide og her leverer dere bobilen. Dere tar inn på et hotell i sentrum hvor dere bor 2 netter. Adelaide er en sjarmerende by og dere kan bruke de kommende dagene på å utforske den på egen hånd.

Vi har inkludert en heldagstur til det kjente vindistriktet Barossa Valley. Lunsj og vinsmaking er inkludert i turen.

Deretter er det på tide å besøke Kangaroo Island som er kjent for sitt rike dyreliv. Her er det anslått å bo ca 1 million ”mini kenguru” og mer en 30 000 koalaer, og som besøkende er man nesten garantert å se en koala i naturen. Turen til Kangaroo Island er en todagerstur med en overnatting på øyen.

105655-4The Ghan tar dere fra Adelaide til Alice Springs. Foto: Tourism NT

Reisen går så videre med tog, The Ghan, til Alice Springs midt i Australia. Togreisen er 1559 km og tar et døgn. Toget er oppkalt etter de afghanske kamelførerne som hjalp til å gjøre disse områdene tilgjengelige via tog.

Etter en natt i Alice Springs blir du med på en 3-dagers guidet campingtur hvor du får oppleve det beste av Australias røde senter. Det tørre røde ørkenområdet midt i Australia er et unikt område med den mest fargerike og urørte naturen du kan tenke deg. Her blandes rød ørkensand, grønne busker og en klarblå himmel med merkelige fjellformasjoner - det er helt ubeskrivelig.

Turen inkluderer til og med et besøk til Kata Tjuta, Kings Canyon samt solnedgang og soloppgang ved den mektige klippen Uluru.

111007-4Ayers Rock, også kjent som Uluru. Foto: Catherine Sutherland

Tilbake i Alice Springs har dere en overnatting før dere fortsetter (med fly) tilbake til Melbourne. I Melbourne tar dere inn på et sentralt hotell og bruker dagene på å utforske byen på egen hånd. Vi har inkludert en halvdagstur til Phillip Island, mest kjent for sin ”Penguin Parade”, men det er mye annet å se - ikke minst dyrelivet.

Hjemreise via Asia og London.


Reisefakta

Pris per person når to reiser sammen: fra 32.000 kr

Prisen inkluderer:

 • Fly t/r Australia i økonomiklasse
 • Flyskatter og oljetillegg
 • 2 netter på Ibis Melbourne Little Bourke Street
 • Heldagstur ”Koalas & Kangaroos” med Savannah Walkabout inkl lunsj
 • 7 dager i bobil fra Melbourne til Adelaide inkl forsikringer
 • 2 netter på BreakFree Adelaide
 • Heldagstur ”Best of Barossa” inkl lunsj og vinsmaking
 • 2 dager/1 natt Kangaroo Island Coast to Coast
 • 1 natt på BreakFree Adelaide
 • Tog – The Ghan – fra Adelaide til Alice Springs
 • 1 natt på Aurora Alice Springs
 • 3 dager/ 2 netter guidet rundtur, “Goanna Dreaming Red Centre Safari” til Ayers Rock og Kings Canyon inkl de fleste måltider
 • 1 natt på Aurora Alice Springs
 • Innenriksfly Alice Springs – Melbourne
 • 2 netter på Ibis Melbourne Little Bourke Street
 • Halvdagstur til Phillip Island for å se pingvinparaden

Reisen kan utvides og forlenges. Kontakt oss for mer informasjon.

Turkod: o/38009

 

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser