Nordøya på New Zealand


Besøk Nordøya på New Zealand.

Aktive vulkaner, uberørte øyer, en vill og vakker kystlinje, historie, maorikultur, og moderne storbyer er noe av det som topper listen når du besøker Nordøya på New Zealand.

Nordøya

Mesteparten av befolkningen på New Zealand bor på Nordøya – først og fremst fordi storbyen Auckland ligger her. Men også hoved-staden Wellington er lokalisert på Nordøya, helt sør ved Cook-stredet som skiller de to øyene fra hverandre. Nordøya er flatere og har større vulkansk aktivitet enn Sørøya.

Auckland
Auckland er med sine 1,5 millioner innbyggere New Zealands største by, og et naturlig utgangspunkt for de fleste som besøker landet. Auckland kalles ”City of Sails”, fordi den er preget av hvite seil fra de mange seilbåter som ligger i havnen.

Rotorua
For mange er Rotorua hovedattraksjonen på New Zealand. I og rundt Rotorua kan du få et godt innblikk i hva som skjer under jorden, med aktive geysirer og kokende kilder. I tillegg er det et kulturelt sentrum for maoriene, og man bør ikke gå glipp av ett av deres tradisjonelle show.

Wellington
Wellington er New Zealands hovedstad og ligger på sørspissen av Nordøya. Byen ligger ved en vakker havn og er omgitt av lave, grønnkledde fjell. Fra utkikkspunktet ved Mt. Victoria kan du se det meste av byen.

Fem ting du må få med deg:

  • Auckland, den største byen på New Zealand og et naturlig utgangspunkt for et besøk i landet
  • Bay of Islands, kjent som et av de vakreste havområdene i landet og et paradis for seilere
  • Rotorua, maorienes hovedstad i et aktivt termisk område der det bobler, syder og koker fra bakken.
  • Hawkes Bay, et av de mest frodige områdene i landet med noen av de eldste og beste vingårdene
  • Lake Taupo, landets største innsjø som er fullt av fisk, i et område med mange fine vandreruter.

Klikk for større bilder:

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser