Rotorua - maorienes hovedstad

Rotorua ligger i et vulkansk og termisk område.

For mange er Rotorua hovedattraksjonen på New Zealand.

De vulkanske og termiske områdene i og rundt Rotorua virker som en magnet på både lokale og tilreisende, og har gjort det i flere hundre år. Geysirer, damp, kokende kilder, boblende gjørmedammer og svovellukt er dagligdags. De mange termiske områdene er fulle av geysirer og dampen står opp fra bakken flere steder. Rotorua er også maorienes hovedstad, og er et veldig bra sted for å oppleve deres tradisjoner og kultur, som er bevart bedre her enn noe annet sted på New Zealand.

Det var også her de første maoriene bosatte seg da de kom til landet for rundt 1.000 år siden. Rotorua er det stedet i New Zealand hvor den største konsentrasjonen av maorier finnes, og deres kultur, dans, kunst og levemåte preger dagliglivet i byen. Dette er en turistattraksjon i seg selv, noe du bl.a. kan se i The Tamaki Maori Village.

Severdigheter og opplevelser:

  • Opplev maorikulturen – vær med på et kveldsshow og spis Hangi, den tradisjonelle måten å lage mat på.
  • Besøk Wai-O-Tapu Thermal Wonderland – Opplev den geotermiske aktiviteten under bakken, og se det verdenskjente Champagne Pools.
  • Få opp pulsen – på en mountain bike, når du rafter ned et 7 meter høyt fossefall, eller når du zipliner mellom tretoppene.
  • Slapp av med en helsebringende spabehandling, eller i et naturlig oppvarmet mineralbad.

Se hva man kan gjøre i Rotorua:

Dagsturer og utflukter


Under er et utvalg av utfluktene i og rundt Rotorua. Ta kontakt med oss hvis du vil høre mer om hva vi kan tilby i området, har spesielle interesser eller ønsker å bestille.

Kontakt oss for mer informasjon og pristilbud »

Waimangu Experience

En sightseeingtur til Waimangu Volcanic Valley er interessant.

Bli med på en halvdags sightseeingtur til Waimangu Volcanic Valley, som er verdens yngste geotermiske system. Gå gjennom noen av Rotoruas mest spennende vulkanske og geotermiske områder, inkludert Frying Pan Lake, verdens største varmtvannskilde og Inferno Crater som ligger like ved. Et båtcruise på Lake Rotomahana tar dere nær dampende klipper, sprutende varme kilder og er i tillegg et beskyttet naturreservat med mange arter av innfødte og eksotiske fugler. Lunsj er inkludert.

Prisklasse:  priskategori 2

Rafting

Raft ned verdens høyeste kommersielle rafting-fossefall.

Bli med på rafting gjennom spektakulær natur og actionfylte fossefall. Ikke bare får man nærkontakt med det våte element, man får også et innblikk i den lokale vegetasjonen. Rangitaiki-elven passer for de som aldri har raftet før eller som ønsker en fartsfylt dag, mens Kaituna-elven kan by på verdens høyeste kommersielle rafting-fossefall på hele 7 meter. En opplevelse du aldri glemmer!

Prisklasse:  priskategori 1

Cultural Performance & Hangi

Få en introduksjon i maorikulturen.

Denne kvelden i Tamaki Maori Village gir en introduksjon i maorikulturen. Delta i en velkomstseremoni, før de innfødte fremfører en tradisjonell kulturell forestilling. Deretter serveres en Hangi-buffet, og man får demonstrert hvordan maten kokes i 3 timer under bakken blant varme steiner før den løftes opp og pakkes ut. Husk fotoapparatet.

Prisklasse:  priskategori 1

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser