Classic New Zealand

Med leiebil på New Zealand, fra Auckland til Christchurch

mc56 masterGeysir i Rotorua. Foto: Chris McLennan

I dette kjør-selv forslaget med leiebil fra Auckland til Christchurch har vi i tillegg til alle opplevelsene lagt vekt på hotellene. Vi har valgt hoteller som er kjent for sin beliggenhet, service og hyggelige atmosfære. Vin fra New Zealand blir dessuten stadig mer anerkjent, og foruten de klassiske severdighetene på denne turen tilbringer man også litt tid i noen av de mest kjente vinområdene i landet.

Det hele starter med 2 overnattinger i Auckland på et sentralt og veldig bra hotell. Dette sikrer en glimrende opplevelse av byen og dets fasiliteter og severdigheter. Etter å ha utforsket storbyen henter dere ut en leiebil og setter kursen sørover mot den pittoreske lille byen Cambridge.

l492 masterRotorua er kjent for sin geotermiske aktivitet. Foto: Tourism New Zealand

Dagen etter går turen videre til Rotorua via de underjordiske dryppsteinsgrottene i Waitomo Caves. I Rotorua bruker man neste formiddag til å utforske det termiske området. Besøk for eksempel Wai-O-Tapu Thermal Wonderland og opplev den geotermiske aktiviteten under bakken, og se det verdenskjente Champagne Pools. Turen går så videre via Taupo til Napier.

l251 masterNapier er kjent for sin Art Deco arkitektur, typisk for 1930-årene. Foto: Chris McLennan

Napier ble nesten jevnet med jorden under et voldsomt jordskjelv i 1931, men ble bygget opp igjen i den stilen som var typisk for perioden. I dag er byen kjent som verdens Art Deco hovedstad, og den ligger i et område med mye vakker natur og flere gode vingårder. Vi har lagt inn en dags stopp her for å utforske byen og/eller området rundt.

Fra Napier går turen videre sørover gjennom vakre vindistrikter til Martinborough hvor det er overnatting. Dette området er spesielt kjent for sine gode Pinot Noir viner. Dagen etter kjører dere til hovedstaden på New Zealand, Wellington. Dere tar fergen over til Picton på Sørøya, og kjører til Blenheim i regionen Marlborough.

Marlborough er et utrolig vakkert område, med mye flott natur. Men det er kanskje mest kjent for sine gode viner. Det var her vinproduksjonen på New Zealand startet på slutten av 1970-tallet, og det var viner herfra som først ble annerkjent internasjonalt. Hele neste dag er til fri utforsking, og vi anbefaler gjerne en tur innom en av de mange vingårdene eller en tur til vakre Marlborough Sounds.

Siste etappe går via kyststrekningen Kaikoura til Christchurch. Stopp gjerne i Kaikoura for å oppleve det fantastiske dyrelivet her, og kanskje en hvalsafari. I Christchurch har vi lagt inn noen netter på hotell som avslutning på turen. "Garden City" er den største byen på Sørøya, og kunne nesten ha ligget i gamle England med sine velholdte parker og fargerike hager. Det sies at innbyggerne her er mer engelske enn engelskmennene selv. Christchurch har lagt seg i selen for å bli et turistmål, og ikke bare et stoppested på veien til et mer interessant og spennende reisemål på Sørøya.

Turen avsluttes i Christchurch hvor dere leverer tilbake leiebilen før hjemreisen.

na122 masterDelfiner og hvaler finnes i hopetall i Kaikoura. Foto: Rob Suisted


Reisefakta

Pris per person når to reiser sammen: fra kr. 23.000

Prisen inkluderer:

 • All flytransport i økonomiklasse iht. program
 • Flyavgifter og drivstofftillegg iht. dagens satser
 • 2 netter i Auckland
 • 8 dager leiebil fra Auckland til Christchurch
 • 1 natt i Cambridge
 • 1 natt i Rotorua
 • 2 netter i Napier
 • 1 natt i Martinborough
 • 2 netter i Blenheim
 • 2 netter i Christchurch
 • Fergen Interislander mellom Nord- og Sørøya

Reisen kan utvides. Kontakt oss for mer informasjon.


Klikk for et større bilde:

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser