Sørøya på New Zealand


Besøk Sørøya på New Zealand.

Sørøya er ganske ulik Nordøya. Fra nord til sør deles øya av fjellkjeden Southern Alps. Landskapet på østsiden av øya er flatt, forholdsvis tørt og har lite skog, mens vestsiden har store skoger, innsjøer, høye fjell med isbreer og dype fjorder. I tillegg er lokalbefolkningen imøtekommende og hyggelige.

Kart over Sørøya.

Christchurch
Christchurch er den største byen på Sørøya, og et naturlig utgangspunkt for en rundreise på denne naturskjønne øya. Byen kunne like gjerne ha ligget i eldre tiders England, med sine vakre parker og velholdte hager. Det sies at innbyggerne her er mer engelske enn engelskmennene selv. Christchurch er også et turistmål i seg selv, og ikke bare et stopp på veien til andre spennende reisemål på Sørøya.

Fiordland
Om du vil få en følelse av den opprinnelige naturen på New Zealand, og av hvordan det var her før menneskene kom hit, bør du reise til Fiordland. Disse skog-og fjordområdene er så utilgjengelige at man før i tiden ikke syntes det var verdt strevet med å opprette bosettinger her.

Når teknologien gjorde det mulig hadde man heldigvis endret synet på naturens verdi og nå gjør New Zealand alt de kan for å bevare disse enestående områdene. Fiordland er ikke bare den største nasjonalparken på New Zealand - med sine over 1 million hektar er den en av verdens største.

Fem ting du må få med deg:

  • Christchurch, en vakker by med velpleide, flotte parker og hager.
  • Fiordland, den største nasjonalparken på New Zealand med urørt natur.
  • Marlborough Sounds, en magnet for turister fra hele verden og også et populært reisemål for kiwiene selv.
  • Queenstown, verdens “adrenalin-hovedstad” med uendelige muligheter for alle som søker litt ekstra spenning og action.
  • Otago, et eldorado for ornitologer og naturelskere med store kolonier av albatross, sel og pingviner.

Klikk for større bilder:

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser