Øvrig på Sørøya

Marlborough er New Zealands største vinregion.Marlborough er New Zealands største vinregion. Foto: Mike Heydon

Marlborough

Regionen Marlborough ligger på toppen av Sørøya og er New Zealands største vinregion. Deres Sauvignon Blanc er verdenskjent, og er alene en god grunn for å legge inn et stopp. Området har mange soltimer i løpet av året, og kan by på varierte opplevelser året rundt. Marlborough har over 40 vingårder, og vi anbefaler å være med på en guidet vintur i buss eller på sykkel.

Marlborough Sounds er området helt nord på Sørøya, som består av øyer, halvøyer og fjorder. Området er et kjent friluftsområde, med naturskjønne vandreruter, og for de aktive kan man leie kajakk, fiske, dykke og svømme med delfiner.


Stewart Island er et paradis for flora og fauna.Stewart Island er et paradis for flora og fauna.

Stewart Island

Stewart Island er New Zealands tredje største øy. Den ligger 30 km sør for Sørøya, 1 times ferjetur fra Bluff eller en 20 minutters flytur fra Invercargill. Det meste av øya ligger innenfor Rakiura National Park, som gjør det til et paradis for flora og fauna. Tette, skogkledde åser går helt ned til kystlinjen, og himmelen har ofte fantastiske farger ved soloppgang og solnedgang. Dette har gitt opphavet til maorienes navn på øya, Rakiura, som betyr ”land av en glødende himmel”. Med New Zealands største bestand av lokale fugler, er Stewart Island et paradis for fugleentusiaster. Stewart Island har en liten landsby, Oban, som har ca. 400 innbyggere. Landsbyen har en dagligvarebutikk, et lite museum, håndverksbutikker, kafeer og restauranter.

 

Australiareiser anbefaler:

Gjør kameraet klart på Ulva Island.

Ulva Island Bird Sanctuary

Ulva’s Guided Walks er et av de originale turselskapene som tilbyr guidede fugleturer på Stewart Island. Selskapet ble etablert av Ulva Goodwillie, som er en direkte etterkommer etter de første maoriene på Stewart Island. Hun og hennes team av lokale guider er lidenskapelige og kan svært mye om denne spesielle øya. På denne halvdagsturen får man sett sjeldne og truede fugler og planter på nært hold, blant annet utsøkte orkideer og et svært vennlig fugleliv som kommer helt opp til kameralinsen din.

Prisklasse: priskategori 1

Kontakt oss for priser og reservasjon »

 


Tongariro Alpine Crossing er en av de beste vandrerutene i New Zealand.Tongariro Alpine Crossing er en av de beste vandrerutene i New Zealand. Foto: Legend Photography

Great Walks på New Zealand

New Zealand er et mekka for vandreturer, og Great Walks har samlet 9 av de beste rutene landet har å by på. Great Walks er enkle å følge og er godt merket. De fleste liker å gå turene på egenhånd, men det er også mulig å leie en guide. Turene er spredt over hele New Zealand, noe som betyr at man alltid vil ha en turmulighet ikke alt for langt unna uansett hvor i landet man befinner seg. Ta kontakt med oss for mer informasjon hvis du ønsker å oppleve den fantastiske naturen på New Zealand til fots. Du kan også lese mer om rutene på denne siden.

 

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser