Tett på dyrelivet

whale_1Et besøk i Australia eller New Zealand er en spesiell opplevelse nesten uansett hva du velger å gjøre eller hvor du velger å dra. Men hvorfor ikke sette av litt tid til en ekstra spesiell opplevelse og komme i nærkontakt med noe av det unike dyrelivet som finnes her? Fra kenguru til koala, kiwi til kaka, nebbdyr til krokodille – i Australia og New Zealand finner du dyrearter som ikke finnes noen andre steder i verden.

Vi har satt sammen noen forslag som gir deg anledning til å komme tett på dette unike dyrelivet. Du får møte dyrene i sitt naturlige miljø slik de har levd i millioner av år – under vann, på land eller i luften. Ta kontakt med oss slik at vi kan inkludere noen av disse opplevelsene i din reiserute.

   
dolphin_1

Dolphin Adventures

Bay of Islands, Nordøya

Denne halvdagsturen er et ypperlig valg for å komme tett på disse vennlige skapningene. I Bay of Islands oppholder det seg delfiner året rundt, så man er nærmest garantert å se noen. De erfarne guidene forteller deg det meste som er å verdt å vite om delfinene, og hvis været er godt kan du hoppe uti for å svømme med dem også. Etterpå stopper man ved den vakre Urupukapuka Island, hvor du kan bli hele dagen uten ekstra kostnad.

kiwi_1

Kiwi Encounter

Rotorua, Nordøya

Kiwi’en er et nattaktivt dyr og vanskelig å oppleve i det fri. Lær hvordan man klekker ut egg og forbereder kiwi’er på å bli sluppet ut i det fri igjen. Hør guidene fortelle om hva det er som gjør kiwi’en til en så unik og spesiell fugl, og spaser gjennom et område med flere voksne kiwi’er.

gannet

Gannet Safari

Cape Kidnappers, Nordøya

Fra september til mai kan du besøke verdens største hekkeplass for havsuler. På veien passerer man gjennom et bølgende, skogkledd landskap og dramatiske klipper. Likevel er det ingenting som kan forberede deg på det utrolige synet av 20.000 havsuler på et og samme sted. Se voksne passe på ungene i redet, fugler som dykker etter fisk og utføre hilsingsritual når de returnerer til maken. Du tror det ikke før du får se det!

seal

Seal Coast Safari

Wellington, Nordøya

Opplev litt av dyrelivet rundt Wellington i en firehjulsdrevet bil. Kjør langs strendene til Tongue Point. Opplev kolonier med sel og sjørfuger på nært hold. På veien tilbake kjører dere gjennom et kupert landskap med flott utsikt til fjellene på Sørøya og det blå Stillehavet.

whale_2

Whale Watch

Kaikoura, Sørøya

Bli med på en uforglemmelig tur til et av verdens rikeste marine miljøer. Kun 2 ½ time nord for Christchurch ligger Kaikoura hvor du kan se flere av havets fantastiske skapninger. Den mest fantastiske av dem alle er den gigantiske spermhvalen som kan bli 20 meter lang, og sjansene for å se dem året rundt. Avhengig av årstiden kan du også oppleve andre hvalarter, flere delfinarter, seler og en lang rekke sjøfugler.

dolphin_2

Dolphin Encounter

Kaikoura, Sørøya

Har du lyst å møte eller kanskje til og med svømme med delfiner er dette turen for deg. På vei ut fra Kaikoura havn ser du delfiner, pingviner og seler. Når delfinene nærmer seg båten hopper du uti for å svømme med disse vakre skapningene i deres naturlige element (lån av utstyr som snorkel og våtdrakt er inkludert). En opplevelse for livet!

albatross

Albatross Encounter

Kaikoura, Sørøya

Kaikoura er et av verdens beste steder for å oppleve sjøfugler. Denne turen bringer deg tett på hen hel rekke ulike arter av albatrosser, mange av dem utrydningstruede, samt en rekke andre sjøfuglarter. Med litt fisk lokkes fuglene til båten og de kommer så nære at kameraet går varmt. Denne opplevelsen vil du ikke glemme på en stund.

penguin_1

Natures Wonders

Oamaru, Sørøya

Etter en kort tur gjennom landskapet sør for Dunedin, med utsikt til blant annet Larnach Castle (det eneste slottet på New Zealand), ankommer du Taiaroa Wildlife Reserve. Bli med et 8-hjuls kjøretøy ned til og over stranden som er tilholdssted for flere pingvinarter, sjøløver og flere fuglearter. Her kan du møte verdens minste pingvin som bare er 25 centimeter høy og veier rundt 1 kilo. Fra spesiallagede utsiktsplattformer kan man se dem rusle over stranden uten å forstyrre deres naturlige oppførsel.

kaka

Ulva Island

Stewart Island

Dra til Ulva Island, en liten øy fri for rovdyr hvor mange av New Zealands utrydningstruede fuglearter har funnet et siste tilholdssted. Her blir du med på en 4 timers guidet spasertur og får høre mer om regnskogen, de mange sjeldne fugler og planter som finnes her, samt om maorienes kultur og historie. Du kan høre kaka og andre av New Zealands sjeldne papegøyearter. Dette er en perfekt tur for fugleinteresserte.

gisbourne

instagram logo
Følg oss på Instagram: @Australiareiser